Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde inainte de a fi presati, cu o presiune de pana la 0.3 bari, au fost lasati la maceratie peliculara timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Un vin roz-somon proaspat, cu nuante de petale de trandafir roz. Olfactiv, rosé-ul nostru din gama Dealu’ Negru by Jelna, dezvolta arome elegante de coacaze negre, capsuni si grapefruit rosu.
Gustativ, etaleaza multa corpolenta, avand o aciditate moderata specifica soiului, fapt care il plaseaza in categoria Rose-urilor Gourmet. Avand o complexitate deosebita, gustul isi continua calatoria si in post-gust lasand loc aromelor de coacaze, caramel si mure.
Temperatura de servire: 4 grade Celsius.
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde inainte de a fi presati, cu o presiune de pana la 0.3 bari, au fost lasati la maceratie peliculara timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburabat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential, prima cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile la o temperatura de 12 grade C, apoi s-a incoculat cu Saccharomices Cerevisiae, ridicand temperatura la 14-16 grade C. Aceasta ultima faza, adica faza a 2-a a fermentatiei a durat undeva la 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Un vin roz-somon proaspat, cu nuante de petale de trandafir roz. Olfactiv, rosé-ul nostru din gama Dealu’ Negru by Jelna, dezvolta arome elegante de coacaze negre, capsuni si grapefruit rosu.
Gustativ, etaleaza multa corpolenta, avand o aciditate moderata specifica soiului, fapt care il plaseaza in categoria Rose-urilor Gourmet. Avand o complexitate deosebita, gustul isi continua calatoria si in post-gust lasand loc aromelor de coacaze, caramel si mure.
Temperatura de servire: 4 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | DEMISEC |
Soi | MERLOT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.60% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |