Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade Celsius, operandu-se un delestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Odata ce fermentatia s-a incheiat, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presa, pentru acest Merlot folosindu-se doar ravac-ul.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox, timp de 3 luni.
Note degustare
Un vin visiniu cu nuante violete. Olfactiv, vinul se deschide spontan in note clare si intense de prune parguite. Gustativ, ataca palatinul cu un corp plin, rotund cu arome de gem de prune si cirese. Post gustul este generos cu note de nuci verzi.
Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius.
Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti fiind usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 7 zile la temperatura de 26 grade Celsius, operandu-se un delestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Odata ce fermentatia s-a incheiat, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presa, pentru acest Merlot folosindu-se doar ravac-ul.
Maturare: Maturare pe drojdii fine, in tancuri de inox, timp de 3 luni.
Note degustare
Un vin visiniu cu nuante violete. Olfactiv, vinul se deschide spontan in note clare si intense de prune parguite. Gustativ, ataca palatinul cu un corp plin, rotund cu arome de gem de prune si cirese. Post gustul este generos cu note de nuci verzi.
Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | DEMISEC |
Soi | MERLOT |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.20% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |