Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in ultima parte a lunii septembrie, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna. 50% din cantitate a fost transvazata in butoaie noi de stejar transilvanean, timp de 3 luni, barriqurile fiind lasate neprajite, pentru ca mai apoi intreaga cantitate sa fie reunita in recipient de inox pentru 15 zile, dupa care s-a efectuat imbutelierea.
Note degustare
Culoare: verzui stralucitor.
Olfactiv: se deschide cu arome dulci de caise, flori albe de camp si iarba proaspat cosita.
Gustativ: te surprinde printr-un atac gingas, plenar si elegant, pentru ca mai apoi sa-si faca simtita prezenta aciditatea si prospetimea.
Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in ultima parte a lunii septembrie, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul firesc spre presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 1 luna. 50% din cantitate a fost transvazata in butoaie noi de stejar transilvanean, timp de 3 luni, barriqurile fiind lasate neprajite, pentru ca mai apoi intreaga cantitate sa fie reunita in recipient de inox pentru 15 zile, dupa care s-a efectuat imbutelierea.
Note degustare
Culoare: verzui stralucitor.
Olfactiv: se deschide cu arome dulci de caise, flori albe de camp si iarba proaspat cosita.
Gustativ: te surprinde printr-un atac gingas, plenar si elegant, pentru ca mai apoi sa-si faca simtita prezenta aciditatea si prospetimea.
Temperatura de servire: 6-8 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA REGALA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |