Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in ultima parte a lunii August, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia acestia au fost mutati in presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 4 luni.
Note degustare
Calma si racoritoare, se deschide gingas si pur in note de dulceata de caise, iarba verde si citrice. Echilibrul desavarsit intre aciditate, alcool si corp fac din aceasta Feteasca Alba un vin deosebit de abordabil si versatil.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in ultima parte a lunii August, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia acestia au fost mutati in presa, unde au fost lasati la macerat timp de 2-6 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Fermentatia a decurs in doua faze de temperatura, o treime la 16 grade C, doua treimi la 12-14 grade C. Maturarea s-a realizat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 4 zile, timp de 4 luni.
Note degustare
Calma si racoritoare, se deschide gingas si pur in note de dulceata de caise, iarba verde si citrice. Echilibrul desavarsit intre aciditate, alcool si corp fac din aceasta Feteasca Alba un vin deosebit de abordabil si versatil.
Temperatura de servire: 4-6 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA ALBA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,90% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |