Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
IACOB FETEASCA NEAGRA
Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Iacob Davino
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2010
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 14,6
Volum nominal: 75 cl
CARACTERIZARE:
Aspect (Culoare): Rosu inchis, de visina coapta, cu accente tinere, purpurii in borduri. Concentrat si opac, probabil filtrat mai lejer, coloreaza efectiv paharul in tente sangerii(http://www.provin.ro/2013/11/28/iacob-feteasca-neagra-2010/.)
Nas: Intensitate medie spre superioara, curat, dominat initial de note de baric, cu tuse de vanilie, scortisoara, ceva piper alb si mult fruct copt din categoria dulceturilor de visine, prunelor si coacazelor (chiar spre creme de cassis). Note picante, usor condimentate completeaza peisajul olfactiv si aduc aminte de caracterul Fetestii Negre. Un nas tanar, cu fruct concentrat si cu un pronuntat caracter de ripe Bordeaux, gen Left Bank, virat usor spre Lumea Noua.
Gust: Dupa incarcatura de fruct din nas si nivelul alcoolului de pe sticla (14,6%, atentie cu excesele) ma asteptam la ceva greu, cremos, rotund si jammy. Dar supriza! Pe palatin evolutia, desi catifelata si corpolenta, este extrem de bine echilibrata de aciditate. Chiar socant de bine tinand cont de nivelul de alcool. Pe de alta parte Davino sunt maestri la echilibrat niveluri mari de alcool si la oferit vinuri all-inclusive la granita dintre stiluri (Old World cu New World). Asadar corpolent, catifelat, chiar onctuos, extractiv, cu fruct bine exprimat, chiar proaspat si expresiv. Final cu tanini ripe, moi, neagresivi si un postgust mediu spre lung, initial savuros, tonic-condimentat, dominat ulterior de note de fruct copt si coaja de paine.(http://www.provin.ro/2013/11/28/iacob-feteasca-neagra-2010/)
ASOCIERE CULINARA: Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate;
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18 - 20 grade C
Culoare: rosu
Gust: sec
Soi Romanesc: Feteasca Neagra
Tara de provenienta: Romania
Podgorie: Dealu Mare
Brand: Iacob Davino
Regiune viticola: Dealurile Munteniei si Olteniei (RO)
Anul de recolta: 2010
Treapta de calitate: Dealu Mare DOC
Tarie alcoolica (% vol.): 14,6
Volum nominal: 75 cl
CARACTERIZARE:
Aspect (Culoare): Rosu inchis, de visina coapta, cu accente tinere, purpurii in borduri. Concentrat si opac, probabil filtrat mai lejer, coloreaza efectiv paharul in tente sangerii(http://www.provin.ro/2013/11/28/iacob-feteasca-neagra-2010/.)
Nas: Intensitate medie spre superioara, curat, dominat initial de note de baric, cu tuse de vanilie, scortisoara, ceva piper alb si mult fruct copt din categoria dulceturilor de visine, prunelor si coacazelor (chiar spre creme de cassis). Note picante, usor condimentate completeaza peisajul olfactiv si aduc aminte de caracterul Fetestii Negre. Un nas tanar, cu fruct concentrat si cu un pronuntat caracter de ripe Bordeaux, gen Left Bank, virat usor spre Lumea Noua.
Gust: Dupa incarcatura de fruct din nas si nivelul alcoolului de pe sticla (14,6%, atentie cu excesele) ma asteptam la ceva greu, cremos, rotund si jammy. Dar supriza! Pe palatin evolutia, desi catifelata si corpolenta, este extrem de bine echilibrata de aciditate. Chiar socant de bine tinand cont de nivelul de alcool. Pe de alta parte Davino sunt maestri la echilibrat niveluri mari de alcool si la oferit vinuri all-inclusive la granita dintre stiluri (Old World cu New World). Asadar corpolent, catifelat, chiar onctuos, extractiv, cu fruct bine exprimat, chiar proaspat si expresiv. Final cu tanini ripe, moi, neagresivi si un postgust mediu spre lung, initial savuros, tonic-condimentat, dominat ulterior de note de fruct copt si coaja de paine.(http://www.provin.ro/2013/11/28/iacob-feteasca-neagra-2010/)
ASOCIERE CULINARA: Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, branzeturi mediu maturate;
TEMPERATURA DE SERVIRE: 18 - 20 grade C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |