Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual, iar macerarea are loc in amfore de argila. In timpul fermentarii sunt folosite drojdii indigene, iar, dupa macerare, vinul este pastrat in amfore de argila pentru minimum un an. Aceste operatiuni permit imbogatirea maxima a vinului cu elemente care sa-i asigure o culoarea intensa si o structura echilibrata.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu nuante purpurii. Olfactiv: aroma cu nuante de fructe rosii si o mineralitate foarte pronuntata datorita maturarii in argila. Gustativ: intens si complex, cu note de frisca rezultate in urma fermentarii malolactice in argila.
Soiuri : Saperavi.
Este un vin cu potential mare de invechire.
Recomandari culinare: carnea de miel sau de vanat, cu legume proaspete si branzeturi maturate sau semimaturate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Strugurii sunt recoltati manual, iar macerarea are loc in amfore de argila. In timpul fermentarii sunt folosite drojdii indigene, iar, dupa macerare, vinul este pastrat in amfore de argila pentru minimum un an. Aceste operatiuni permit imbogatirea maxima a vinului cu elemente care sa-i asigure o culoarea intensa si o structura echilibrata.
Note degustare
Un vin rosu-rubiniu intens, cu nuante purpurii. Olfactiv: aroma cu nuante de fructe rosii si o mineralitate foarte pronuntata datorita maturarii in argila. Gustativ: intens si complex, cu note de frisca rezultate in urma fermentarii malolactice in argila.
Soiuri : Saperavi.
Este un vin cu potential mare de invechire.
Recomandari culinare: carnea de miel sau de vanat, cu legume proaspete si branzeturi maturate sau semimaturate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |