Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii sint recoltati manual, desciorchinati , dupa care urmeaza aplicarea criomacerarii, ce consta in tinerea mustului in contact cu bostina timp de 4 ore, la o temperatura de 2 grade C. Dupa limpezire, mustul e supus unei fermentatii alcoolice cu ajutorul drojdiilor indigene, la o temperatura controlata de 12-13 grade C. Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor. Maturarea are loc in vase de inox .
Note degustare
Un vin limpede, cristalin, cu reflexii verzui. Buchet intens cu arome florale. Gust hotarat si complex, cu o aciditate bine pronuntata si cu o structura accentuata, dar in acelasi timp lejera, si un postgust de pere si note fructate.
Recomandari culinare: aperitive, preparate din carne alba si peste
Temperatura de servire: 10-12° C.
Strugurii sint recoltati manual, desciorchinati , dupa care urmeaza aplicarea criomacerarii, ce consta in tinerea mustului in contact cu bostina timp de 4 ore, la o temperatura de 2 grade C. Dupa limpezire, mustul e supus unei fermentatii alcoolice cu ajutorul drojdiilor indigene, la o temperatura controlata de 12-13 grade C. Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor. Maturarea are loc in vase de inox .
Note degustare
Un vin limpede, cristalin, cu reflexii verzui. Buchet intens cu arome florale. Gust hotarat si complex, cu o aciditate bine pronuntata si cu o structura accentuata, dar in acelasi timp lejera, si un postgust de pere si note fructate.
Recomandari culinare: aperitive, preparate din carne alba si peste
Temperatura de servire: 10-12° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |