Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii colectati la sfarsitul lunii noiembrie sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-13°C. Acest proces permite extragerea substantelor aromate din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica. Maturarea are loc in butoaie de stejar timp de 9 luni.
Soiuri : Riesling.
Note degustare
Vizual: cristalin, galben-pai. Olfactiv: intens, cu aroma de miere, piersica, coaja de portocala si fan proaspat cosit, flori de camp. Gustativ: aciditate si mineralitate intense, cu postgust mineral-iodat.
Recomandari culinare: stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, peste gatit in sos picant (pesce all‘acqua pazza).
Temperatura de servire: 12-14° C.
Strugurii colectati la sfarsitul lunii noiembrie sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 48 de ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-13°C. Acest proces permite extragerea substantelor aromate din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica. Maturarea are loc in butoaie de stejar timp de 9 luni.
Soiuri : Riesling.
Note degustare
Vizual: cristalin, galben-pai. Olfactiv: intens, cu aroma de miere, piersica, coaja de portocala si fan proaspat cosit, flori de camp. Gustativ: aciditate si mineralitate intense, cu postgust mineral-iodat.
Recomandari culinare: stridii, foie gras, sushi, ton, fructe de mare, peste gatit in sos picant (pesce all‘acqua pazza).
Temperatura de servire: 12-14° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 13.00% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |