Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual la sfarsitul lunii noiembrie, iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne, de ultima generatie. Macerarea pe bostina si fermentatia au loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de stejar. In timpul fermentarii, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extractia aromelor soiurilor de struguri incluse in cupaj, adica obtinerea acelei structuri unice specifice acestui vin. Procesul de vinificatie continua cu o perioada de 10-12 luni de maturare in baricuri de 225 litri, urmat de o lunga perioada de invechire de cel putin doi ani, in butoaie mari din lemn de stejar de Krasnodar. Acest lucru permite obtinerea unui vin elegant si echilibrat.
Soiuri : Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi.
Note degustare:
Vizual: rosu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii. Olfactiv: buchet intens, bogat, cu arome de mure si fructe, la care se adauga nuante de ciocolata, boabe de cafea, lemn dulce si marochin. Gustativ: intens si complex, echilibrat, structurat, cu taninuri puternice si un postgust rafinat, prelung, de prune si mure.
Recomandari culinare: carne afumata, la gratar, ciuperci si alte legume prajite, vanat, carne rosie si branzaturi maturate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Strugurii sunt recoltati manual la sfarsitul lunii noiembrie, iar producerea vinului se realizeaza folosind tehnici vinificare clasice si echipamente moderne, de ultima generatie. Macerarea pe bostina si fermentatia au loc pentru 20 de zile in cazi din lemn de stejar. In timpul fermentarii, toate eforturile sunt orientate spre a optimiza extractia aromelor soiurilor de struguri incluse in cupaj, adica obtinerea acelei structuri unice specifice acestui vin. Procesul de vinificatie continua cu o perioada de 10-12 luni de maturare in baricuri de 225 litri, urmat de o lunga perioada de invechire de cel putin doi ani, in butoaie mari din lemn de stejar de Krasnodar. Acest lucru permite obtinerea unui vin elegant si echilibrat.
Soiuri : Cabernet Sauvignon, Merlot si Saperavi.
Note degustare:
Vizual: rosu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii. Olfactiv: buchet intens, bogat, cu arome de mure si fructe, la care se adauga nuante de ciocolata, boabe de cafea, lemn dulce si marochin. Gustativ: intens si complex, echilibrat, structurat, cu taninuri puternice si un postgust rafinat, prelung, de prune si mure.
Recomandari culinare: carne afumata, la gratar, ciuperci si alte legume prajite, vanat, carne rosie si branzaturi maturate.
Temperatura de servire: 16-18° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 14.50% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |