Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii sunt recoltati manual, desciorchinati, dupa care urmeaza aplicarea criomacerarii, ce consta in tinerea mustului in contact cu bostina timp de 6-8 ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica. Maturarea are loc in baricuri mici de 225 l.
Note degustare
Vizual: limpede cristalin, galben-pai auriu, cu reflexii verzui. Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcam si safran, completate cu nuante fine de vanilie si citrice. Gustativ: intens, mieros si complex, cu nuante de ananas si citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un postgust proaspat, elegant si prelung.
Soiuri : Chardonnay, Feteasca Regala, Riesling.
Recomandari culinare: preparate din fructe de mare, peste si bucate din carne alba, paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac etc.
Temperatura de servire: 14-16° C.
Strugurii sunt recoltati manual, desciorchinati, dupa care urmeaza aplicarea criomacerarii, ce consta in tinerea mustului in contact cu bostina timp de 6-8 ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate, la o temperatura controlata de 12-14°C. Acest proces permite extragerea substantelor aromatice din pielita strugurilor, oferind vinului o aroma tipica. Maturarea are loc in baricuri mici de 225 l.
Note degustare
Vizual: limpede cristalin, galben-pai auriu, cu reflexii verzui. Olfactiv: buchet intens, cu arome de trandafir, flori de salcam si safran, completate cu nuante fine de vanilie si citrice. Gustativ: intens, mieros si complex, cu nuante de ananas si citrice. Poseda o aciditate echilibrata si un postgust proaspat, elegant si prelung.
Soiuri : Chardonnay, Feteasca Regala, Riesling.
Recomandari culinare: preparate din fructe de mare, peste si bucate din carne alba, paste in sosuri albe, supe crema de sparanghel, spanac etc.
Temperatura de servire: 14-16° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |