Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar, pentru o perioada de 20 de zile. Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Scopul macerarii este de a se extrage taninuri moi, pentru a putea astfel produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa. Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de circa 14 luni in butoaie de stejar provenite din Krasnodar, in conditii controlate de umiditate si temperatura. Fermentarea malolactica se petrece in butoaie de stejar de 50 hl.
Note degustare
De o culoare rubinie inchisa, cu reflexii purpurii, acest vin intens impresioneaza prin aromele complexe de fructe de padure. Gustativ este consistent si echilibrat, cu tainuri catifelate, nuante de prune uscate si ciocolata amara, cu un postgust prelung si delicat.
Vin cu potential de invechire.
Recomandari culinare: preparate din carne la gratar, carne rosie, carne de curcan sau rata.
Temperatura de servire: 18° C.
Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar, pentru o perioada de 20 de zile. Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Scopul macerarii este de a se extrage taninuri moi, pentru a putea astfel produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa. Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de circa 14 luni in butoaie de stejar provenite din Krasnodar, in conditii controlate de umiditate si temperatura. Fermentarea malolactica se petrece in butoaie de stejar de 50 hl.
Note degustare
De o culoare rubinie inchisa, cu reflexii purpurii, acest vin intens impresioneaza prin aromele complexe de fructe de padure. Gustativ este consistent si echilibrat, cu tainuri catifelate, nuante de prune uscate si ciocolata amara, cu un postgust prelung si delicat.
Vin cu potential de invechire.
Recomandari culinare: preparate din carne la gratar, carne rosie, carne de curcan sau rata.
Temperatura de servire: 18° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |