Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Se respecta tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 6 de ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate la o temperatura controlata de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece in butoaie de stejar provenite din Krasnodar, timp de 4 luni, cu ajutorul tehnicii de batonage.
Note degustare
Vinul are o culoare galben-pai. Aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere. Un gust proaspat, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcam si tei, alune de padure si ananas.
Recomandari culinare: pui sau peste la gratar, fructe de mare sau branzeturi.
Temperatura de servire: 8-10° C.
Se respecta tehnologia vinificarii vinurilor albe, cu utilizarea unui utilaj performant. Strugurii colectati sunt desciorchinati, dupa care este aplicata tehnica criomacerarii, ce consta in mentinerea mustului in contact cu bostina timp de 6 de ore, la o temperatura de 2°C. Dupa limpezire, mustul este supus unei fermentatii alcoolice supravegheate la o temperatura controlata de 12-14°C. Maturarea vinului se petrece in butoaie de stejar provenite din Krasnodar, timp de 4 luni, cu ajutorul tehnicii de batonage.
Note degustare
Vinul are o culoare galben-pai. Aromele intense de caise bine coapte, pepene si grapefruit se completeaza cu cele dulci de miere. Un gust proaspat, elegant dar corpolent, cu arome de flori de salcam si tei, alune de padure si ananas.
Recomandari culinare: pui sau peste la gratar, fructe de mare sau branzeturi.
Temperatura de servire: 8-10° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |