Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar, pentru o perioada de 20 de zile. Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Scopul macerarii este de a se extrage taninuri moi, pentru a putea astfel produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa. Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de circa 14 luni in butoaie de stejar de cca 50 hl, provenite din Krasnodar, in conditii controlate de umiditate si temperatura. Fermentarea malolactica se petrece in butoaie de stejar.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens. Olfactiv: cu aroma intensa de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru. Gustativ: plin, echilibrat, cu note accentuate de coacaza neagra si rosie, taninuri puternice si o astringenta bine temperata.
Recomandam acest vin cu : preparate din carne afumata, carne la gratar, ciuperci si legume prajite, branzeturi sau bucate puternic condimentate.
Temperatura de servire: 18° C.
Macerarea pe bostina si fermentarea au loc in cuve de lemn de stejar, pentru o perioada de 20 de zile. Fermentarea se realizeaza doar cu ajutorul drojdiilor indigene. Scopul macerarii este de a se extrage taninuri moi, pentru a putea astfel produce vinuri echilibrate, cu o structura complexa. Vinul este desavarsit dupa o perioada de maturare de circa 14 luni in butoaie de stejar de cca 50 hl, provenite din Krasnodar, in conditii controlate de umiditate si temperatura. Fermentarea malolactica se petrece in butoaie de stejar.
Note degustare
Vizual: limpede, rosu rubiniu intens. Olfactiv: cu aroma intensa de mure, cacao, cafea, cu note de piper negru. Gustativ: plin, echilibrat, cu note accentuate de coacaza neagra si rosie, taninuri puternice si o astringenta bine temperata.
Recomandam acest vin cu : preparate din carne afumata, carne la gratar, ciuperci si legume prajite, branzeturi sau bucate puternic condimentate.
Temperatura de servire: 18° C.
Producator | GITANA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | REPUBLICA MOLDOVA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | FILIPENI, ROMANOVCA |
Regiune viticola | VALUL LUI TRAIAN |