Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat. Mustul mai apoi este supus procesului de fermentare sub actiunea drojdiilor selectionate, in cisterne de inox cu temperature controlata. In acest punct, vinul se odihneste pe un depozit fin de drojdii pana in luna ianuarie pentru a adauga complexitate si structura. Clarificarea se face in mod natural cu clei de peste si imbutelierea intr-un mediu perfect steril.
Note degustare
Realizat dintr-un cupaj unic de Sarba si Plavaie, acest vin exploateaza intregul specific si potential al vinului alb din zona Curburii Carpatilor. Olfactiv vinul repezinta o asociere aromatica intre fructe albe si flori de camp, completata de note discrete minerale. Echilibrat si intens, cu un corp mediu, acest vin surprinde prin prospetime si fructuozitate.
Asocieri culinare: fajitas de pui, clatite cu branza si smantana, cheesecake.
Temperatura de servire: 10-12 grade C.
Loturi mici de struguri sunt desciorchinati si presati gentil, mustul ravac fiind ulterior deburbat in mod natural. Presarea gravitationala este imperativa in acest stadiu pentru pastrarea caracterului fructat. Mustul mai apoi este supus procesului de fermentare sub actiunea drojdiilor selectionate, in cisterne de inox cu temperature controlata. In acest punct, vinul se odihneste pe un depozit fin de drojdii pana in luna ianuarie pentru a adauga complexitate si structura. Clarificarea se face in mod natural cu clei de peste si imbutelierea intr-un mediu perfect steril.
Note degustare
Realizat dintr-un cupaj unic de Sarba si Plavaie, acest vin exploateaza intregul specific si potential al vinului alb din zona Curburii Carpatilor. Olfactiv vinul repezinta o asociere aromatica intre fructe albe si flori de camp, completata de note discrete minerale. Echilibrat si intens, cu un corp mediu, acest vin surprinde prin prospetime si fructuozitate.
Asocieri culinare: fajitas de pui, clatite cu branza si smantana, cheesecake.
Temperatura de servire: 10-12 grade C.
Producator | GIRBOIU |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.4% |
Podgorie | COTESTI |
Regiune viticola | VRANCEA |