Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
„Lucrurile bune se intampla celor care stiu sa astepte”, se spune. Iar acest vin este o dovada ca munca si rabdarea nu raman nerasplatite. Dragaica nu da buzna, ci asteapta sa-si gaseasca tovarasul ideal. Decantat indelung si servit in cele mai bune pahare cu putinta, vinul ofera o linie imprevizibila de note si arome, in timp ce spune o poveste lunga, foarte lunga. Un povestas binevoitor care, in loc sa contrazica, te duce de mana acolo unde poti gasi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic si... foarte special.
Note de gustare
Dragaica Rosie de la Crama Oprisor este un cupaj in nuanta rubinie de patru soiuri (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah si Pinot Noir), care impresioneaza atat cu note rustice si cu unele mai civilizate, cu tanin rarefiat, in care se impletesc mirosuri extravagante de cireasa sau visina, pruna, coacaze, piele, poate si putin miros de tabac si musetel. Vinul are un gust agreabil, cu aciditate, vin de restaurant, cu coacaze, visina, pruna, iz de tamaie, fara lemn in exces. Finalul este destul de lung, in aceeasi nota de fruct si mineralitate.
Asociere culinara: carne rosie sau vanat si branzeturi fermentate.
Temperatura de servire: 18 - 20 grade Celsius.
Cupaj: rosu (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah si Pinot Noir).
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
* Dragaica (cunoscuta si sub numele de Sanziene) este o sarbatoare religioasa inchinata coacerii granelor si vizeaza prosperitatea si protectia culturilor. Se practica in fiecare an pe 24 iunie in unele zone din Muntenia, Oltenia si Moldova.
Note de gustare
Dragaica Rosie de la Crama Oprisor este un cupaj in nuanta rubinie de patru soiuri (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah si Pinot Noir), care impresioneaza atat cu note rustice si cu unele mai civilizate, cu tanin rarefiat, in care se impletesc mirosuri extravagante de cireasa sau visina, pruna, coacaze, piele, poate si putin miros de tabac si musetel. Vinul are un gust agreabil, cu aciditate, vin de restaurant, cu coacaze, visina, pruna, iz de tamaie, fara lemn in exces. Finalul este destul de lung, in aceeasi nota de fruct si mineralitate.
Asociere culinara: carne rosie sau vanat si branzeturi fermentate.
Temperatura de servire: 18 - 20 grade Celsius.
Cupaj: rosu (Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah si Pinot Noir).
Treapta de calitate: Dealurile Olteniei IG.
* Dragaica (cunoscuta si sub numele de Sanziene) este o sarbatoare religioasa inchinata coacerii granelor si vizeaza prosperitatea si protectia culturilor. Se practica in fiecare an pe 24 iunie in unele zone din Muntenia, Oltenia si Moldova.
Producator | CRAMA OPRISOR |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | GOLUL (PLAIURILE) DRANCEI |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |