Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Gama Prestige, dezvoltata sub blazonul regal si compusa din cinci vinuri albe si trei rosii, este o declaratie nascuta pentru a purta cat mai departe valorile noastre fondatoare. Destinata restaurantelor de o certa tinuta si magazinelor specializate in vinuri de soi, ea vorbeste raspicat si pe indelete despre pasiunea noastra pentru vita de vie. Fiecare dintre cele opt vinuri Prestige reprezinta ocazia perfecta de a intra in lumea celor pentru care un pahar de vin este intotdeauna si o poveste despre frumusetea vietii.
Note degustare
Traditia romaneasca cere aproape imperativ ca Tamaioasa romaneasca sa fie vinificata dulce, sau macar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultiva de relativ putina vreme, asa ca am incercat sa experimentam toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de valoroasa, oferind o reprezentare incredibila a pamantului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpa de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fara a lasa o zona, mai suava sau mai carnala, neacoperita. Gustul puternic si lung se dovedeste a fi racoritor, cu o aciditate care da vivacitate ce pune in miscare ansamblul complex si plin de structura pe care il dau palierele aromatice. Drept dovada ca vinificarea in sec a fost o decizie buna, vinul a castigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, de la Paris.
Temperatura de servire: 11-13 grade Celsius. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
Note degustare
Traditia romaneasca cere aproape imperativ ca Tamaioasa romaneasca sa fie vinificata dulce, sau macar demidulce. La Segarcea, acest soi se cultiva de relativ putina vreme, asa ca am incercat sa experimentam toate expresiile sale, iar varianta de vin sec s-a dovedit a fi incredibil de valoroasa, oferind o reprezentare incredibila a pamantului oltenesc. Buchetul extrem de complex trece de la trandafiri la pulpa de fructe dulci, de la flori albe la aromele clasice de Muscat, fara a lasa o zona, mai suava sau mai carnala, neacoperita. Gustul puternic si lung se dovedeste a fi racoritor, cu o aciditate care da vivacitate ce pune in miscare ansamblul complex si plin de structura pe care il dau palierele aromatice. Drept dovada ca vinificarea in sec a fost o decizie buna, vinul a castigat Medalia de Aur la concursul Vinalies Internationales 2012, de la Paris.
Temperatura de servire: 11-13 grade Celsius. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
Producator | DOMENIUL COROANEI SEGARCEA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | SEGARCEA, DEALURILE CRAIOVEI |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |