Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Soi: Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Note degustare
Vizual: limpede, stralucitor, galben-pai cu irizatii aurii. Olfactiv: arome florale complexe, cu note bine integrate de miere, caprifoi, flori albe de primavara si boabe mici de strugure. Gustativ: fructe albe bine copte, cu nuante secundare florale. Vinul este bine echilibrat, cu aciditate medie si postgust lung, dominat de prospetime, cu note de mar dulce si inflexiuni vegetale.
Temperatura de servire: 11-13°C.
Asocieri culinare: carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
Potential de invechire: se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (1-2 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Soi: Sauvignon Blanc si Feteasca Alba.
Note degustare
Vizual: limpede, stralucitor, galben-pai cu irizatii aurii. Olfactiv: arome florale complexe, cu note bine integrate de miere, caprifoi, flori albe de primavara si boabe mici de strugure. Gustativ: fructe albe bine copte, cu nuante secundare florale. Vinul este bine echilibrat, cu aciditate medie si postgust lung, dominat de prospetime, cu note de mar dulce si inflexiuni vegetale.
Temperatura de servire: 11-13°C.
Asocieri culinare: carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
Potential de invechire: se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (1-2 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |