Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
ŞARBA e un soi semi-aromat românesc omologat în 1972 la staţiunea de cercetare viticolă Odobeşti, obţinut prin încrucişarea a 2 soiuri valoroase TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ şi RIESLING ITALIAN. Un soi care se cultivă la moment doar în zona sudică a Moldovei.
Un vin de culoare galben pai, demisec, cu arome de piersic, citrice, trandafir alb, flori de tei şi note fine de busuioc pe fundal. Gust proaspăt, complex şi bine echilibrat în care predomină notele de piersici, miere de albine şi citrice, urmat de un postgust lung cu uşoare note minerale.
RECOMANDĂRI GASTRONOMICE:
Aperitive pe bază de fructe de mare, curcan rotisat, paste cu sosuri cremoase tip Carbonara, salate de fructe.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 0C
Un vin de culoare galben pai, demisec, cu arome de piersic, citrice, trandafir alb, flori de tei şi note fine de busuioc pe fundal. Gust proaspăt, complex şi bine echilibrat în care predomină notele de piersici, miere de albine şi citrice, urmat de un postgust lung cu uşoare note minerale.
RECOMANDĂRI GASTRONOMICE:
Aperitive pe bază de fructe de mare, curcan rotisat, paste cu sosuri cremoase tip Carbonara, salate de fructe.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 0C
Producator | DOMENIILE PANCIU |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | SARBA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | DOMENIILE PANCIU |
Regiune viticola | PANCIU |