Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Feteasca Neagră este unul dintre puținele soiuri dacice care sunt folosite în vinificaţia modernă a României. În timp a devenit simbolul vinurilor româneşti.
Vin cu o culoare roşie rubinie cu arome specifice soiului de coacăze, cireşe şi prune cu note finale de condimente şi vanilie, datorate maturării în lemn de stejar şi învechire la sticlă. Corpolent şi catifelat cu tanini fermi şi gust bine pronunţat de prune şi coacăze. Postgust lung şi condimentat.
Ideal pentru asocierea cu preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi mature tip Parmigiano Reggiano.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 14-16 0C
Vin cu o culoare roşie rubinie cu arome specifice soiului de coacăze, cireşe şi prune cu note finale de condimente şi vanilie, datorate maturării în lemn de stejar şi învechire la sticlă. Corpolent şi catifelat cu tanini fermi şi gust bine pronunţat de prune şi coacăze. Postgust lung şi condimentat.
Ideal pentru asocierea cu preparate tradiţionale româneşti pe bază de carne, brânzeturi mature tip Parmigiano Reggiano.
TEMPERATURA DE SERVIRE: 14-16 0C
Producator | DOMENIILE PANCIU |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA NEAGRA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | DOMENIILE PANCIU |
Regiune viticola | PANCIU |