Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a a doua parte a lunii octombrie, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice, cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, 70% din struguri au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Dupa o zdrobire usoara, acestia au fost mutati in doua recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 14 zile, la temperatura de 16-28 grade celsius, operandu-se 2 pigéage-uri dimineata si unul seara, zilnic. Fermentatia, drojdia fiind cea spontana/salbatica.
Note degustare
Culoare: rosu deschis, rubinie.
Olfactiv: vinul dezvolta arome proaspete de cirese si visine, precum si note decadente de muscata, lemn de urzica si carne de vita caramelizata.
Gustativ: cucereste prin eleganta si delicatetea sa, avand o tinuta catifelata, moale si gingasa.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in a a doua parte a lunii octombrie, dupa care au fost stocati in depozite frigorifice, cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, 70% din struguri au fost desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Dupa o zdrobire usoara, acestia au fost mutati in doua recipiente de inox cu capac flotant, fiecare de 16.7 hl, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia a decurs timp de 14 zile, la temperatura de 16-28 grade celsius, operandu-se 2 pigéage-uri dimineata si unul seara, zilnic. Fermentatia, drojdia fiind cea spontana/salbatica.
Note degustare
Culoare: rosu deschis, rubinie.
Olfactiv: vinul dezvolta arome proaspete de cirese si visine, precum si note decadente de muscata, lemn de urzica si carne de vita caramelizata.
Gustativ: cucereste prin eleganta si delicatetea sa, avand o tinuta catifelata, moale si gingasa.
Temperatura de servire: 14-16 grade Celsius.
Oenolog: Darius PRIPON.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | PINOT NOIR |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,90% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |