Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. De indata ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde, inainte de a fi presati cu o presiune de pana la 0.3 bari, au fost lasati la maceratie peliculara timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential: prima - cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile, la o temperatura de 12 grade C; a doua - cu Saccharomices Cerevisiae, ridicandu-se temperatura la 14-16 grade C. Faza a doua a fermentatiei a durat aproximativ 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Culoare: roz-somon, cu nuante de petale de trandafir roz.
Olfactiv: vinul dezvolta arome elegante de coacaze negre, capsuni si grepfrut rosu.
Gustativ: etaleaza multa corpolenta, avand o aciditate moderata specifica soiului, fapt care il plaseaza in categoria rose-urilor Gourmet. Gustul, de o complexitate deosebita, isi continua calatoria si in postgust, lasand loc aromelor de coacaze, caramel si mure.
Temperatura de servire: 4 grade Celsius.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. De indata ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul natural spre presa, unde, inainte de a fi presati cu o presiune de pana la 0.3 bari, au fost lasati la maceratie peliculara timp de 3 ore. Mustul ravac a fost lasat la decantare naturala, fiind imediat deburbat si pregatit pentru fermentare. Incocularea s-a efectuat in 2 faze, secvential: prima - cu T. Delbruekii, unde fermentarea a durat 7 zile, la o temperatura de 12 grade C; a doua - cu Saccharomices Cerevisiae, ridicandu-se temperatura la 14-16 grade C. Faza a doua a fermentatiei a durat aproximativ 4-5 zile, pana la epuizarea zaharurilor din must. Vinul a fost maturat pe drojdii fine, in tancuri de inox. S-a efectuat cate un batonaj la fiecare 7 zile, timp de 6 luni.
Note degustare
Culoare: roz-somon, cu nuante de petale de trandafir roz.
Olfactiv: vinul dezvolta arome elegante de coacaze negre, capsuni si grepfrut rosu.
Gustativ: etaleaza multa corpolenta, avand o aciditate moderata specifica soiului, fapt care il plaseaza in categoria rose-urilor Gourmet. Gustul, de o complexitate deosebita, isi continua calatoria si in postgust, lasand loc aromelor de coacaze, caramel si mure.
Temperatura de servire: 4 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |