Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia s-a desfasurat timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operandu-se un delestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Odata ce fermentatia s-a incheiat, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presa, pentru acest Cabernet folosindu-se doar ravacul. Vinul a fost maturat, timp de 8 luni, in barrique de 225 L nou, din stejar transilvanean.
Note degustare
Culoare: violacee intensa, cu nuante albastrui.
Olfactiv: vinul se deschide cu arome intense de violete, visine parguite, coacaze, rom, ciocolata amaruie si vanilie frantuzeasca.
Gustativ: ataca palatinul hotarat si cucereste fara ezitare papilele prin corpul suculent, concentratia mare in taninuri si aromele descrise mai sus. Persista pe postgust in acelasi ton puternic si dominant.
Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius.
Strugurii au fost culesi manual si adunati in ladite de capacitate mica (10kg) in prima parte a lunii Octombrie, pentru ca mai apoi sa fie stocati in depozite frigorifice cu scopul de a fi adusi la o temperatura joasa de aproximativ 0-2 grade C. Imediat ce au atins temperatura optima, strugurii au fost selectati cu ajutorul unei mese vibrante si apoi desciorchinati cu blandete. Apoi au fost sortati cu atentie cu ajutorul unei mese vibrante. Zdrobiti usor, acestia si-au urmat cursul natural spre recipientul de inox, unde au fost lasati la crio-maceratie timp de 3 zile. Fermentatia s-a desfasurat timp de 7 zile la temperatura de 26 grade celsius, operandu-se un delestage dimineata si un remontage inchis seara, zilnic. Odata ce fermentatia s-a incheiat, s-a efectuat o post-termomaceratie la 28 grade Celsius timp de 3 zile. Vinul ravac a fost separat de vinul de presa, pentru acest Cabernet folosindu-se doar ravacul. Vinul a fost maturat, timp de 8 luni, in barrique de 225 L nou, din stejar transilvanean.
Note degustare
Culoare: violacee intensa, cu nuante albastrui.
Olfactiv: vinul se deschide cu arome intense de violete, visine parguite, coacaze, rom, ciocolata amaruie si vanilie frantuzeasca.
Gustativ: ataca palatinul hotarat si cucereste fara ezitare papilele prin corpul suculent, concentratia mare in taninuri si aromele descrise mai sus. Persista pe postgust in acelasi ton puternic si dominant.
Temperatura de servire: 15-18 grade Celsius.
Producator | CRAMA JELNA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CABERNET SAUVIGNON |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13,50% |
Podgorie | LECHINTA |
Regiune viticola | PODISUL TRANSILVANIEI |