Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Dealu Mare Villa Zorilor strong style=font-size: 13px; line-height: 20.7999992370605px;&Feteasca Neagra- sec
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare Zoresti
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte si maturat in butoaie de stejar timp de 4 luni.
CLIMA: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud - carpatica.
SOL: argiluvisoluri de tip brun, necarbonatic, cu o textura luto-nisipoasa.
SOI: Feteasca Neagra 100% .
ALCOOL: 13,50% vol.
VINIFICARE: Recoltarea se face manual, moment in care se face si o selectie a strugurilor dupa calitate. Maceratia si fermentatia alcoolica se fac in cisterne de inox cu temperatura controlata. Tot aici are loc si fermentatia malolactica si maturarea. Dupa incheierea perioadei de maturare, vinul se imbuteliaza in sticle.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii violaceu-purpurii. Olfactiv: arome proaspete, de visine si fructe de padure si de condimente. Gustativ: sec, cu textura si aciditate buna, astringenta placuta, tanini bogati, post-gust intens.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 0C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (3-5 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Dealu Mare Zoresti
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte si maturat in butoaie de stejar timp de 4 luni.
CLIMA: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud - carpatica.
SOL: argiluvisoluri de tip brun, necarbonatic, cu o textura luto-nisipoasa.
SOI: Feteasca Neagra 100% .
ALCOOL: 13,50% vol.
VINIFICARE: Recoltarea se face manual, moment in care se face si o selectie a strugurilor dupa calitate. Maceratia si fermentatia alcoolica se fac in cisterne de inox cu temperatura controlata. Tot aici are loc si fermentatia malolactica si maturarea. Dupa incheierea perioadei de maturare, vinul se imbuteliaza in sticle.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii violaceu-purpurii. Olfactiv: arome proaspete, de visine si fructe de padure si de condimente. Gustativ: sec, cu textura si aciditate buna, astringenta placuta, tanini bogati, post-gust intens.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 16 0C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat de talie mica, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate.
POTENTIAL DE INVECHIRE: vinul poate fi invechit la sticla (3-5 ani), in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |