Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Se produce din struguri obtinuti prin cules selectiv, din parcelele cele mai valoroase de Feteasca Neagra, pentru a caror plantare au fost folositi altoi selectati special din arealul Ceptura. Tehnologia este orientata spre obtinerea unui vin bine structurat, mai elaborat, cu o corpolenta peste medie si cu pastrarea caracterului de soi. Struguri selectati pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificatie în rosu: clasica pe bostina, in vase mici de inox la 22˚C timp de 17-19 zile. Fermentatie malolactica desavarsita imediat dupa cea alcoolica. Maturare in baricuri de stejar de 225 litri din care 30% - noi si 70% la a doua utilizare, la 15˚C, timp de 8 luni. Învechire la sticla - minim 18 luni.
CARACTERIZARE
limpede-cristalin, culoare rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii. miros arome condimentate de menta si prune uscate, intens si persistent, completat cu nuante de lemn de stejar, gust expresiv, suplu, bine structurat, echilibrat, amplu, puternic dar rotund. taninozitate moderata.
Asociere culinara: Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, brânzeturi mediu maturate.
TEMPERATURA de SERVIRE 18-19˚C
CARACTERIZARE
limpede-cristalin, culoare rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii. miros arome condimentate de menta si prune uscate, intens si persistent, completat cu nuante de lemn de stejar, gust expresiv, suplu, bine structurat, echilibrat, amplu, puternic dar rotund. taninozitate moderata.
Asociere culinara: Carne de rata, cotlete de porc, paste pe baza de sos de tomate, carne de vitel fara sosuri, brânzeturi mediu maturate.
TEMPERATURA de SERVIRE 18-19˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA NEAGRA |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.00% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |