Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Cunoscut ca fiind un soi capricios, producerea lui este conditionata de fiecare data de obtinerea unei bune maturitati a strugurilor. Conditiile anului 2016 au favorizat maturarea soiului, expunându-l mai putin la factorii fiziologici de stress. Prin vinificatie s-a urmarit obtinerea unui vin mai elaborat, bine structurat, amplu, cu arome complexe date de maturarea pe depozit fin de drojdii, dar si cu pastrarea aromelor tipice de soi. Strugurii sunt separati de ciorchine, boabele nu se zdrobesc. Este folosit doar mustul de prima calitate obtinut prin scurgere gravitationala, fara presare. Decantarea mustului în tancuri de inox racite la 8+10˚C, timp de 36 ore. Fermentatie alcoolica folosind drojdii specializate la 14˚C. Durata fermentatiei: 3 saptamani. Batonage pe depozit fin de drojdii timp de 6 luni.
CARACTERIZARE
limpede-cristalin culoare verde - galbui miros fructuos, fin, nuante de flori de tei si note evident minerale pe un fond de alune usor prajite, persistent. gust crocant si cremos, bine echilibrat, fin, amplu si expresiv, cu un postgust remanent usor amarui.
Asociere culinara : Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C
CARACTERIZARE
limpede-cristalin culoare verde - galbui miros fructuos, fin, nuante de flori de tei si note evident minerale pe un fond de alune usor prajite, persistent. gust crocant si cremos, bine echilibrat, fin, amplu si expresiv, cu un postgust remanent usor amarui.
Asociere culinara : Aperitiv, peste, fructe de mare, pui.
TEMPERATURA de SERVIRE 12-13˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | FETEASCA ALBA |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |