Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
SOI: Cabernet Sauvignon & Merlot & Feteasca Neagra
Podgoria Dealu Mare – Ceptura RELIEF deluros, pante cu inclinația de 5-15%, altitudine 350 m.d.m. expoziție sud; sud-est sol podzoluri brun-roșcate de padure, bogat in oxizi de fier.
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vița de vie avand o varsta medie de circa 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație in roșu: clasica pe boștina, in vase mici de inox la 26-27 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagra – 19 zile. Fermentație malolactica desavarșita imediat dupa cea alcoolica, in baricuri. Maturat In proporție de 100%, in baric de stejar romanesc, din care 85% noi și 15% la a doua utilizare, timp de minim 12 luni. In cupaj participa cele mai valoroase butoaie, procentele per soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 65%, Merlot 27% si Feteasca Neagra 8%. Invechire la sticla minim 24 luni.
Este limpede-cristalin de culoarea roșu-rubiniu intens cu reflexe purpurii.
Miros complex, persistent și intens, cu nuanțe de fructe negre, miez de nuca, piper verde, menta și tabac.
Gust, complex și expresiv, amplu, puternic dar rotund, evoluție pe o panta lunga, cu un postgust remanent
ușor condimentat, ce pune in evidența taninurile fine și elaborate.
Asociere culinara: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita impanata, carne de vanat, branzeturi uscate imbatranite mediu
TEMPERATURA de SERVIRE 18 ˚C
Podgoria Dealu Mare – Ceptura RELIEF deluros, pante cu inclinația de 5-15%, altitudine 350 m.d.m. expoziție sud; sud-est sol podzoluri brun-roșcate de padure, bogat in oxizi de fier.
Se produce prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele de Cabernet Sauvignon, Merlot si Feteasca Neagra, vița de vie avand o varsta medie de circa 40 ani. Vinificarea separata a celor trei soiuri din cupaj. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație in roșu: clasica pe boștina, in vase mici de inox la 26-27 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagra – 19 zile. Fermentație malolactica desavarșita imediat dupa cea alcoolica, in baricuri. Maturat In proporție de 100%, in baric de stejar romanesc, din care 85% noi și 15% la a doua utilizare, timp de minim 12 luni. In cupaj participa cele mai valoroase butoaie, procentele per soiuri fiind: Cabernet Sauvignon 65%, Merlot 27% si Feteasca Neagra 8%. Invechire la sticla minim 24 luni.
Este limpede-cristalin de culoarea roșu-rubiniu intens cu reflexe purpurii.
Miros complex, persistent și intens, cu nuanțe de fructe negre, miez de nuca, piper verde, menta și tabac.
Gust, complex și expresiv, amplu, puternic dar rotund, evoluție pe o panta lunga, cu un postgust remanent
ușor condimentat, ce pune in evidența taninurile fine și elaborate.
Asociere culinara: Carne de miel la gratar sau cuptor, carne de vita impanata, carne de vanat, branzeturi uscate imbatranite mediu
TEMPERATURA de SERVIRE 18 ˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.5% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |