Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
SOI :Merlot & Cabernet Sauvignon & Fetească Neagră
Podgoria Dealu Mare - Ceptura relief deluros, pante cu înclinația de 5-15% altitudine 150-200 m.d.m. sol podzoluri brun-roșcate de pădure, bogat în oxizi de fier, formațiuni calcaroase, expoziție sud; sud-est.
Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasică de fermentare pe boștină, în vase de inox de 150 Hl la 24-26˚C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet și 14 zile Fetească Neagră. Fermentație malolactică desăvârșită imediat dupa cea alcoolică. 30% din vin este maturat exclusiv în vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni în barique de stejar românesc la al doilea ciclu de utilizare.
CARACTERIZARE
Limpede-cristalin, culoare roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros caracteristic soiurilor, intens și persistent, condimentat cu note de piper verde, fructe uscate și cafea gust amplu, cu o evolutie ce acoperă toate nivelele senzoriale, echilibrat și armonios structurat, final persistent cu tanini elaborați.
Asociere culinară: Carne de porc, vită sau miel, paste, pizza, brânzeturi îmbătrânite mediu.
TEMPERATURA de SERVIRE 18˚C
Podgoria Dealu Mare - Ceptura relief deluros, pante cu înclinația de 5-15% altitudine 150-200 m.d.m. sol podzoluri brun-roșcate de pădure, bogat în oxizi de fier, formațiuni calcaroase, expoziție sud; sud-est.
Soiurile sunt vinificate separat dupa o tehnologie clasică de fermentare pe boștină, în vase de inox de 150 Hl la 24-26˚C, timp de 19 zile la Merlot, 21 zile la Cabernet și 14 zile Fetească Neagră. Fermentație malolactică desăvârșită imediat dupa cea alcoolică. 30% din vin este maturat exclusiv în vase de inox, iar 70% este maturat timp de 8 luni în barique de stejar românesc la al doilea ciclu de utilizare.
CARACTERIZARE
Limpede-cristalin, culoare roșu rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros caracteristic soiurilor, intens și persistent, condimentat cu note de piper verde, fructe uscate și cafea gust amplu, cu o evolutie ce acoperă toate nivelele senzoriale, echilibrat și armonios structurat, final persistent cu tanini elaborați.
Asociere culinară: Carne de porc, vită sau miel, paste, pizza, brânzeturi îmbătrânite mediu.
TEMPERATURA de SERVIRE 18˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |