Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Podgoria Dealu Mare – Ceptura, relief deluros, pante cu inclinația de 5-15%, altitudine 350 m.d.m., expoziție sud; sud-est, sol podzoluri brun-roșcate depadure, bogat in oxizi de fier.
Cules selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele, vița de vie avand o varsta medie de circa 40 ani. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație in roșu: clasica pe boștina, in vase mici de inox la 26-28 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagra – 19 zile. Fermentație malolactica desavirșita imediat dupa cea alcoolica, in baricuri. Maturare 12 luni in baricuri de stejar romanesc din care 70% noi și 30% la a doua utilizare. Invechire la sticla minim 24 luni.
Este limpede-cristalin, de culoare roșu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros intens și complex, cu fond de vișine negre și prune uscate, ușor picant, nuanțe de lemn de stejar și cafea, persistent.
Gustul este complex și expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanentcondimentat, ce pune in evidența taninurile fine și elaborate.
Asociere culinara : friptura de rața sau miel la cuptor, branzeturi vechi și/sau fermentate.
TEMPERATURA DE SERVIRE 18 ˚C
Cules selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele, vița de vie avand o varsta medie de circa 40 ani. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinificate separat. Struguri selectați pe banda de triere, flux menajat de prelucrare. Metoda de vinificație in roșu: clasica pe boștina, in vase mici de inox la 26-28 °C Cabernet Sauvignon - timp de 29 zile, Merlot – 22 zile și Feteasca Neagra – 19 zile. Fermentație malolactica desavirșita imediat dupa cea alcoolica, in baricuri. Maturare 12 luni in baricuri de stejar romanesc din care 70% noi și 30% la a doua utilizare. Invechire la sticla minim 24 luni.
Este limpede-cristalin, de culoare roșu-rubiniu intens cu reflexe purpurii, miros intens și complex, cu fond de vișine negre și prune uscate, ușor picant, nuanțe de lemn de stejar și cafea, persistent.
Gustul este complex și expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanentcondimentat, ce pune in evidența taninurile fine și elaborate.
Asociere culinara : friptura de rața sau miel la cuptor, branzeturi vechi și/sau fermentate.
TEMPERATURA DE SERVIRE 18 ˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,50% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |