Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Podgoria dealu mare - ceptura relief deluros, pante cu inclinația de 5-15% altitudine 350 m.d.m. expoziție sud; sud-est sol podzoluri brun-roșcate de padure, bogat in oxizi de fier.
Se produce in anii favorabili din struguri care provin din cele mai bune parcele de Merlot și Cabernet Sauvignon. Stabilirea momentului optim de recoltare și selecția calitativa urmaresc exprimarea nuanțelor de fruct caracteristice unei maturitați depline. Strugurii sunt desciorchinați iar boabele sunt ușor zdrobite. Tehnica de vinificație utilizata folosește metoda <> de separație gravitaționala a mustului rosé, macerația peliculara avand loc la 14 -15 ̊C timp de 3 ore (Merlot) și 5 ore (Cabernet Sauvignon). Decantarea urmata de stabulație la rece timp de 48 ore la cca.10 ̊C a mustului este continuata prin fermentarea acestuia la temperatura controlata de 16-18 ̊C in vase de inox de 100 Hl timp de 14 pana la 17 zile. Maturare pe depozit fin de drojdii .
Limpede-cristalin, culoare rose, miros fructuos, cu nuanțe de fructe roșii de padure cu accente de fragi și coacaze negre, persistent. Gustul proaspat, echilibrat, bine structurat,amplu, rotund, persistent.
Asociere culinara: aperitiv, pește, fructe de mare, branzeturi proaspete.
TEMPERATURA DE SERVIRE 10-12˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |