Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Podgoria Dealu Mare – Ceptura, relief deluros, pante cu inclinația de 5-15% altitudine 175-225 m.d.m. expoziție sud; sud-est so,l podzoluri brun-roșcate de padure, bogat in oxizi de fier.
Materia prima este obținuta prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele, urmata de selecție fi nala la banda de sortare, in crama. Recoltarea se face in primele ore ale dimineții. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinifi cate separat. Tehnologia de vinifi cație este orientata spre pastrarea aromelor varietale ale strugurilor, dar și in dezvoltarea unui profi l senzorial defi nit de arome fermentative și de maturare pe drojdii fi ne. Flux menajat de prelucrare. Must obținut in proporție de 85% prin presare directa. Stabulație pe burbe fi ne de pana la 7 zile. Fermentatie alcoolica in vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12˚C, cu drojdii specializate varietal. Cupajul este rezultatul selecției celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fi ecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2018 benefi ciaza de 15% Sauvignon Blanc fermentat și maturat in barrique la a doua utilizare și 5% Riesling Italico fermentat și maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.
Limpede-cristalin , culoare verde - galbui miros floral, intens, fructuos, cu nuanțe de lastari de coacaze și fl ori albe, acompaniat de ușoare note minerale și lemn de stejar, persistent. gust proaspat, senzație retronazala intensa, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent ușor mineral, complex.
Asociere culinara: aperitiv, pește, fructe de mare .
TEMPERATURA de SERVIRE 10-12˚C
Materia prima este obținuta prin culesul selectiv al strugurilor din cele mai valoroase parcele, urmata de selecție fi nala la banda de sortare, in crama. Recoltarea se face in primele ore ale dimineții. Cele trei soiuri care intra in sortiment sunt vinifi cate separat. Tehnologia de vinifi cație este orientata spre pastrarea aromelor varietale ale strugurilor, dar și in dezvoltarea unui profi l senzorial defi nit de arome fermentative și de maturare pe drojdii fi ne. Flux menajat de prelucrare. Must obținut in proporție de 85% prin presare directa. Stabulație pe burbe fi ne de pana la 7 zile. Fermentatie alcoolica in vase de inox de 70-100 Hl termostatate la 10-12˚C, cu drojdii specializate varietal. Cupajul este rezultatul selecției celor mai valoroase loturi, procentele de participare ale fi ecarui soi stabilindu-se dupa 1-2 luni de tatonare prin microprobe. Asamblajul din 2018 benefi ciaza de 15% Sauvignon Blanc fermentat și maturat in barrique la a doua utilizare și 5% Riesling Italico fermentat și maturat in vas mare de lemn de 10 Hl.
Limpede-cristalin , culoare verde - galbui miros floral, intens, fructuos, cu nuanțe de lastari de coacaze și fl ori albe, acompaniat de ușoare note minerale și lemn de stejar, persistent. gust proaspat, senzație retronazala intensa, bine echilibrat, fin dar amplu, cu un postgust remanent ușor mineral, complex.
Asociere culinara: aperitiv, pește, fructe de mare .
TEMPERATURA de SERVIRE 10-12˚C
Producator | DAVINO |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | CEPTURA |
Regiune viticola | DEALUL MARE |