Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un Chardonnay tipic dobrogean, mineral, onctuos, plin, cu arome echilibrate de caisă, piersică, susţinute şi potenţate de tentele vanilate de la fermentarea în baricuri.
Strugurii au fost recoltaţi manual, în lădiţe, şi sortaţi fiind îndepărtaţi strugurii nesănătoşi, necopţi şi impurităţile vegetale înainte de desciorchinare şi presare.
Mustul obţinut a fost fermentat în două moduri diferite, la inox, respectiv la baric, rezultatul final fiind un cupaj de Chardonnay fermentat si păstrat la inox cu un Chardonnay fermentat şi păstrat la baric timp de 12 luni (65-70% din cupaj), în tot acest timp batonajul săptămânal eliberând aromele din membrana celulei de drojdie.
Poate fi servit alaturi de supe cremă, risotto, paste cu sos alb, carne albă (curcan, pui) la grătar, fructe de mare.
Strugurii au fost recoltaţi manual, în lădiţe, şi sortaţi fiind îndepărtaţi strugurii nesănătoşi, necopţi şi impurităţile vegetale înainte de desciorchinare şi presare.
Mustul obţinut a fost fermentat în două moduri diferite, la inox, respectiv la baric, rezultatul final fiind un cupaj de Chardonnay fermentat si păstrat la inox cu un Chardonnay fermentat şi păstrat la baric timp de 12 luni (65-70% din cupaj), în tot acest timp batonajul săptămânal eliberând aromele din membrana celulei de drojdie.
Poate fi servit alaturi de supe cremă, risotto, paste cu sos alb, carne albă (curcan, pui) la grătar, fructe de mare.
Producator | CRAMA TRANTU |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CHARDONNAY |
Litraj | 0.75L |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | MURFATLAR |
Regiune viticola | DOBROGEA |