Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Cabernet Sauvignon-ul de la Oprisor spune mai mult despre asezare decat se poate reda in cuvinte. Aduce laolalta zile de blestem, de ger si canicula, cu zile in care niciun om cu mintea intreaga nu ar parasi Oprisorul. Tumultuos, ardent, bogat, inteligent, convingator, invaluitor, parfumat precum un colt de Rai si satios cat ii sta bine „vinului de intelepciune”, aura acestui Cabernet de autor nu-l departeaza de pecetea pusa unui vin de terroir. Este haina pe care si-o imbraca Oprisorul cand iese in lume.
Note degustare
Un vin rosu inchis, violaceu, care te intampina olfactiv cu arome intense de fructe de padure, mure, coacaze, condimente, lemn dulce. Dupa ceva aerare, aromatic incepe sa domine interesant prin note de ciocolata, piele si trufe. Atunci cand il gusti, initial ai senzatia ca stii ce vrea sa ascunda inca de la primul contact, dar, pe masura ce ai de-a face cu el, iti dai seama ca ai in fata un vin complex, trecut prin baricuri, cu o alura serioasa, versatil, greu de descifrat. Taninurile se simt inca de la primul contact (alterneaza si ceva taninuri verzi) si sunt completate imediat de aromele de visine, coacaze, tabac, pamant, echilibrate de senzatii dulcege (de la glicerol). Aciditatea sa il sustine bine, in echilibru cu notele interesante din final (in care regasim condimente, cuisoare, chiar ceva piper rosu). Postgust lung si interesant, pentru un Cabernet Sauvignon tanar.
Asociere culinara: vanat, branzeturi.
Temperatura de servire: 18-20 grade Celsius.
Note degustare
Un vin rosu inchis, violaceu, care te intampina olfactiv cu arome intense de fructe de padure, mure, coacaze, condimente, lemn dulce. Dupa ceva aerare, aromatic incepe sa domine interesant prin note de ciocolata, piele si trufe. Atunci cand il gusti, initial ai senzatia ca stii ce vrea sa ascunda inca de la primul contact, dar, pe masura ce ai de-a face cu el, iti dai seama ca ai in fata un vin complex, trecut prin baricuri, cu o alura serioasa, versatil, greu de descifrat. Taninurile se simt inca de la primul contact (alterneaza si ceva taninuri verzi) si sunt completate imediat de aromele de visine, coacaze, tabac, pamant, echilibrate de senzatii dulcege (de la glicerol). Aciditatea sa il sustine bine, in echilibru cu notele interesante din final (in care regasim condimente, cuisoare, chiar ceva piper rosu). Postgust lung si interesant, pentru un Cabernet Sauvignon tanar.
Asociere culinara: vanat, branzeturi.
Temperatura de servire: 18-20 grade Celsius.
Producator | CRAMA OPRISOR |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14.5% |
Podgorie | GOLUL (PLAIURILE) DRANCEI |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |