Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Soiul preferat de zeitatile trecutului, folosit si ca moneda de schimb cu mii de ani in urma. Tamaioasa Romaneasca, servita in pahare de cristal, reda culoarea dogoritoare a soarelui printre randurile vitei de vie de pe dealurile Cotnariului. Virtute trupeasca, cu arome divine, savurata cu piosenie de cunoscatori.
Note degustare
Un nas exploziv, proaspat, extractiv, elegant, puternic, sustinut de arome de struguri bine imparguiti, cu un gust caracteristic soiului, ce aminteste de nuante aromatice de fructe de mango, pere, busuioc proaspat, iasomie, putin ananas, miere de salcam, pepene galben, care-ti lasa o senzatie gustativa placuta, atragatoare, completata de o nota de grapefruit pe final, cu un postgust mediu.
Asociere culinara :se recomanda a fi servit ca aperitiv, dar si impreuna cu preparate din peste si carne alba.
Treapta calitate: D.O.C.-C.T.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata, 14-18 ore de macerare pre-fermentare pentru extragerea aromelor.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Note degustare
Un nas exploziv, proaspat, extractiv, elegant, puternic, sustinut de arome de struguri bine imparguiti, cu un gust caracteristic soiului, ce aminteste de nuante aromatice de fructe de mango, pere, busuioc proaspat, iasomie, putin ananas, miere de salcam, pepene galben, care-ti lasa o senzatie gustativa placuta, atragatoare, completata de o nota de grapefruit pe final, cu un postgust mediu.
Asociere culinara :se recomanda a fi servit ca aperitiv, dar si impreuna cu preparate din peste si carne alba.
Treapta calitate: D.O.C.-C.T.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata, 14-18 ore de macerare pre-fermentare pentru extragerea aromelor.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DEMISEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |