Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Din cele mai vechi timpuri, strabunii nostrii se desfatau cu vinul rosu produs din soiul cunoscut drept Feteasca Neagra. Samburii de struguri descoperiti in amforele din vecinatatile Cotnarilor au conturat ceea ce astazi, indubitabil, este emblema oenologiei din Romania. Un spirit navalnic, ce te intampina cutezator cu o aroma unica si eleganta, deschizandu-se treptat spre noi orizonturi senzoriale. Accepta-i provocarea.
Note degustare
Un vin rubiniu cu evidente si placute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent, iar olfactul este dominat de fructe de padure mature. Tipic soiului de Feteasca Neagra, se resimt note de prune uscate usor afumate, cirese negre, visine mature, mure, afine si coacaze negre. Aromele din nas nu se epuizeaza, evoluand spre frunza de tutun, ciocolata si condimente ca piperul verde, scortisoara si ienibaharul. Caracterul tanar scoate la iveala o nota ierboasa, aproape mentolata si extrem de placuta. Ataca papilele gustative delicat, dar este dens, greu, concentrat si corpolent. Taninii tineri si dulci, atent modelati de oenolog, isi fac aparitia intr-o textura unica, fascinanta, alaturi de o aciditate fructuoasa. Fructe de padure, ca murele si coacazele negre, impanzesc papilele, urmate de note de cirese amare si sambure de visina. Note delicate de scortisoara si cuisoare, pe final dublate de cirese amare, lasand o senzatie de fructuozitate pe papile.
Asocieri culinare: recomandat cu carnea de vanat, ca mistretul, cu preparate grele din carne de miel si vitel cu sosuri, preparate traditionale. Merge perfect alaturi de branzeturi maturate si semipreparate.
Treapta de calitate: D.O.C-C.T.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200 metri.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: 5-10 octombrie.
Metode de vinificare
Recoltare manuala, sortare manuala, fermentare in vase de 7 metri cubi, maturare in budana de 1000l (lemn). Macerarea la feteasca neagra a durat 9 zile, la o temperatura de 7 grade c (criomacerare), urmata de fermentare la o temperatura de 25-27 grade Celsius. Fermentarea alcoolica a fost urmata de fermentarea malolactica (cu o durata de 3 saptamani). Maturarea in budane de 1000l, din stejar romanesc, perioada: 9 luni.
Temperatura de servire: 15-17 grade Celsius.
Note degustare
Un vin rubiniu cu evidente si placute reflexe purpurii. La rotirea paharului este consistent, iar olfactul este dominat de fructe de padure mature. Tipic soiului de Feteasca Neagra, se resimt note de prune uscate usor afumate, cirese negre, visine mature, mure, afine si coacaze negre. Aromele din nas nu se epuizeaza, evoluand spre frunza de tutun, ciocolata si condimente ca piperul verde, scortisoara si ienibaharul. Caracterul tanar scoate la iveala o nota ierboasa, aproape mentolata si extrem de placuta. Ataca papilele gustative delicat, dar este dens, greu, concentrat si corpolent. Taninii tineri si dulci, atent modelati de oenolog, isi fac aparitia intr-o textura unica, fascinanta, alaturi de o aciditate fructuoasa. Fructe de padure, ca murele si coacazele negre, impanzesc papilele, urmate de note de cirese amare si sambure de visina. Note delicate de scortisoara si cuisoare, pe final dublate de cirese amare, lasand o senzatie de fructuozitate pe papile.
Asocieri culinare: recomandat cu carnea de vanat, ca mistretul, cu preparate grele din carne de miel si vitel cu sosuri, preparate traditionale. Merge perfect alaturi de branzeturi maturate si semipreparate.
Treapta de calitate: D.O.C-C.T.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate) si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200 metri.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: 5-10 octombrie.
Metode de vinificare
Recoltare manuala, sortare manuala, fermentare in vase de 7 metri cubi, maturare in budana de 1000l (lemn). Macerarea la feteasca neagra a durat 9 zile, la o temperatura de 7 grade c (criomacerare), urmata de fermentare la o temperatura de 25-27 grade Celsius. Fermentarea alcoolica a fost urmata de fermentarea malolactica (cu o durata de 3 saptamani). Maturarea in budane de 1000l, din stejar romanesc, perioada: 9 luni.
Temperatura de servire: 15-17 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |