Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un vin dintr-un soi traditional romanesc, vinificat cu migala de un tanar oenolog. Recoltat la maturitate deplina (CMD), atunci cand toamna imblanzeste razele soarelui ce strabat aramiul frunzelor de vita de vie. Este vremea culesului, iar Feteasca Alba, atent selectionata, este purtata in mici ladite in crama, unde maini pricepute o vor transforma in vinul apreciat de cunoscatorii din intreaga tara. Bine racit, va fi camaradul de incredere in momentele de inceput.
Note degustare
Nas intens, frumos, floral, insotit de note fructuoase (mere, pere, dar si fructe exotice: mango, papaya), postgust mediu, sustinut de o proaspetime atragatoare, cu nuante de citrice pe final.
Asocieri culinare: recomandat cu mancaruri usoare specifice sezonului cald: pui, peste, fructe de mare.
Treapta calitate: D.O.C.-C.M.D.
Zahar rezidual: 2 gr./l, sec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata.
Productie: 2500 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Note degustare
Nas intens, frumos, floral, insotit de note fructuoase (mere, pere, dar si fructe exotice: mango, papaya), postgust mediu, sustinut de o proaspetime atragatoare, cu nuante de citrice pe final.
Asocieri culinare: recomandat cu mancaruri usoare specifice sezonului cald: pui, peste, fructe de mare.
Treapta calitate: D.O.C.-C.M.D.
Zahar rezidual: 2 gr./l, sec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata.
Productie: 2500 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |