Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Un soi incomparabil. O culoare unica, roz antic, cu nuante de trandafir topit. Marii cunoscatori o descriu drept "a patra foita de ceapa". Arome tulburatoare, recoltate de pe cea mai inalta culme a podgoriei, in ferma Carjoaia. Un vin zamislit din atente recoltari tarzii, Tamaioasa Vanata de Moldova trezeste spiritul spre noi tentatii, deschizand o noua perspectiva a simturilor. Asculta-ti inima ...
Note de degustare
Un vin rose pal, discret, luminos si patrunzator, ce te intampina cu un nas discret, fin, ce aminteste de aromele capsunilor si fragutelor de padure. Aromele olfactive se pierd frumos in gustul de fructe varatice, sustinute de o aciditate medie, corespunzatoare, un post-gust relativ scurt. Este un vin deosebit, o Busuioaca de Bohotin clasica, altceva decat suratele ce le gasim prin magazine de ani de zile.
Asocieri culinare: se recomanda a fi degustat cu mancaruri usoare specific sezonului cald, pui, peste, fructe de mare.
Treapta calitate: D.O.C.-C.T.
Zahar rezidual: 9 gr./l, demisec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata, 24 ore de macerare pre-fermentare
pentru extragerea aromelor.
Productie: 20000 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Note de degustare
Un vin rose pal, discret, luminos si patrunzator, ce te intampina cu un nas discret, fin, ce aminteste de aromele capsunilor si fragutelor de padure. Aromele olfactive se pierd frumos in gustul de fructe varatice, sustinute de o aciditate medie, corespunzatoare, un post-gust relativ scurt. Este un vin deosebit, o Busuioaca de Bohotin clasica, altceva decat suratele ce le gasim prin magazine de ani de zile.
Asocieri culinare: se recomanda a fi degustat cu mancaruri usoare specific sezonului cald, pui, peste, fructe de mare.
Treapta calitate: D.O.C.-C.T.
Zahar rezidual: 9 gr./l, demisec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatia: la temperatura controlata, 24 ore de macerare pre-fermentare
pentru extragerea aromelor.
Productie: 20000 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | DEMISEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |