Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Pe vremuri, aurul lichid produs din Tamaioasa Romaneasca era folosit ca moneda de schimb. La Roma vinul se turna atent in cupe de aur si era servit imparatilor. Aromele complexe, gustul cu o tipicitate unica si vinificarea in sec traduc in fapt maiestria oenologului, care a realizeazat un produs exclusivist, destinat cunoscatorilor cu preocupari alese. Este un soi ce aminteste de magia orasului etern.
Note degustare
Un vin extractiv, special, in nota dominanta a tamaioasei romanesti. Un vin cu un nas ce debuteaza exploziv, sustinut de arome de struguri bine imparguiti de muscat, catifelati, cu gust predominant caracteristic soiului, completat de note de fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte, dar si urme de pepene galben. Este bine sustinut de aciditatea relativ ridicata si are un postgust mediu. Un vin emotionant, ce poate fi asemuit, asa cum il descria Catalin Paduraru: cu finalul filmului Casablanca.
Asocieri culinare: ca aperitiv ori cu preparate usoare din peste sau pui; se poate servi si la desert, impreuna cu prajituri fine.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Note degustare
Un vin extractiv, special, in nota dominanta a tamaioasei romanesti. Un vin cu un nas ce debuteaza exploziv, sustinut de arome de struguri bine imparguiti de muscat, catifelati, cu gust predominant caracteristic soiului, completat de note de fructe de mango, pere din soiul Untoasa bosc bine coapte, dar si urme de pepene galben. Este bine sustinut de aciditatea relativ ridicata si are un postgust mediu. Un vin emotionant, ce poate fi asemuit, asa cum il descria Catalin Paduraru: cu finalul filmului Casablanca.
Asocieri culinare: ca aperitiv ori cu preparate usoare din peste sau pui; se poate servi si la desert, impreuna cu prajituri fine.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |