Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Paris si luminile orasului vazute din colina Montmartre. Un soi unic, ca si orasul la care seface referire in eticheta. Busuioaca, plantata in 2007 in podgoriile Cotnari, poate fi definita drept o perla rara, din care producem in editie limitata. Un vin cu nuante delicate de roz, arome imbietoare, gust placut si rotund, care definesc tipicitatea soiului. O noua viziune de dragoste si iubire. Un vin emblematic. Vive la vie en rose!
Roba vinului este limpede si transparenta, cu o splendida culoare roz antic. Stralucirea exceptionala denota prospetimea acestui vin. Nas deosebit, foarte aromat, cu un potpuriu de miresme exotice. Fasim in el arome de lychee, grepfruit roz, busuiocul rosu, flori de soc. La gust se dovedeste placut, aromat si cu o aciditate discreta. Impresioneaza cu senzualitatea olfactiva, completata de aromele de lychee si citrice ce devin pregnante. Glicolul este bine sustinut de alcool, cu o balanta echilibrata. Postgust lung si placut.
Asocieri culinare: recomandam sa fie consumat cu mancaruri usoare din carne alba si peste usor picante si putin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel si un vin de final de masa.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/ hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie..
Productie:12000 sticle.
Temperatura de servire: 8-10 grade celsius.
Roba vinului este limpede si transparenta, cu o splendida culoare roz antic. Stralucirea exceptionala denota prospetimea acestui vin. Nas deosebit, foarte aromat, cu un potpuriu de miresme exotice. Fasim in el arome de lychee, grepfruit roz, busuiocul rosu, flori de soc. La gust se dovedeste placut, aromat si cu o aciditate discreta. Impresioneaza cu senzualitatea olfactiva, completata de aromele de lychee si citrice ce devin pregnante. Glicolul este bine sustinut de alcool, cu o balanta echilibrata. Postgust lung si placut.
Asocieri culinare: recomandam sa fie consumat cu mancaruri usoare din carne alba si peste usor picante si putin condimentate (Pandoro umplut cu crema chantilly). Poate fi considerat de altfel si un vin de final de masa.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante/ hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie..
Productie:12000 sticle.
Temperatura de servire: 8-10 grade celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ROSE |
Gust | SEC |
Litraj | 1.5L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |