Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
In podgoria din Podisurile Moldovei, Grasa era cunoscuta din vremea in care Harlau era un targ infloritor. Se povesteste ca insusi paharnicul vremii servea domnitorului Stefan cel Mare, in cupe de argint, licoarea aurie. Sf Vasile, catedrala din Piata Rosie, redata grafic pe eticheta, defineste arta sub diferitele ei forme. Astazi, vinificarea in sec propune degustatorului un vin cu rara complexitate aromatica, respectand traditia si tipicitatea soiului.
Un vin galben-pal discret, cu usoare inflexiuni verzui, gustul sau este complet, specific soiului, fiind dominat de note asemanatoare mierii de padure, agriselor bine coapte, pepene galben, intruchipate elegant de note ce iradiaza un final cu note de condimente si muscat, discrete, asemanatoare ghimbirului si cu ceva urme de mosc. Este un vin ce va deveni emblematic pentru Casa de Vinuri Cotnari.
Asocieri culinare: poate insoti foarte bine mancarurile usoare, pestele alb, fructele de mare, salatele, sau poate fi servit simplu, ca un aperitiv.
Treapta calitate: D.O.C.-ct.
Zahar rezidual: 2 gr./l, sec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante / hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatie: la temperatura controlata.
Productie: 12000 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Un vin galben-pal discret, cu usoare inflexiuni verzui, gustul sau este complet, specific soiului, fiind dominat de note asemanatoare mierii de padure, agriselor bine coapte, pepene galben, intruchipate elegant de note ce iradiaza un final cu note de condimente si muscat, discrete, asemanatoare ghimbirului si cu ceva urme de mosc. Este un vin ce va deveni emblematic pentru Casa de Vinuri Cotnari.
Asocieri culinare: poate insoti foarte bine mancarurile usoare, pestele alb, fructele de mare, salatele, sau poate fi servit simplu, ca un aperitiv.
Treapta calitate: D.O.C.-ct.
Zahar rezidual: 2 gr./l, sec.
Tipul terenului: provenit din soluri cernoziomice (tipice sau levigate)
si cenusii de silvostepa, modificate prin viticultura indelungata.
Expozitia: sudica.
Altitudine: 200-300 m.
Densitate plantatie: 3646 plante / hectar.
Perioada de recoltare: septembrie-octombrie.
Fermentatie: la temperatura controlata.
Productie: 12000 sticle.
Temperatura de servire: 10-12 grade Celsius.
Producator | COTNARI |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | COTNARI |
Regiune viticola | PODISUL MOLDOVEI |