Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Corvo Rosso Duca di Salaparuta
Zona de productie: Dealurile din centrul si estul Siciliei, in provinciile Agrigento si Caltanissetta, pe soluri si in microclimate cu traditie si renume in ceea ce priveste calitatea strugurilor rosii cultivati.
Soi struguri: Nero d'Avola si Nerello Mascalese.
Tip: Rosu
Clasificare: IGP Sicilia
Sol: Mixt, cu urme de calcar.
Altitudine: De la 50 la 350m deasupra nivelului marii.
Podgorie: Denistatea vitei de vie pe hectar: 4000 unitati.
Climat Insular, mediteranean, cu tendinte toride, uscate.
Recolta Strugurii: se recoleaza in momentul maturarii complete, din a 2 a saptamana a lui septembrie pana in prima saptamana a lui octombrie.
Vinificatie: Fermentare traditionala, cu o macerare (inclusiv a cojilor de struguri) de 6-8 zile. Decantare, presare, fermentatie malolactica.
Invechire: Cel putin 10 luni in butoaie mari de stejar, iar apoi in cuve glasslined; 2 luni in sticla, la temperaturi controlate.
Caracteristici
Culoare Rosu visiniu cu reflexe de granat.
Buchet: Intens, comple, fructat ( cirese Morello)si placut.
Aroma: Vin sec, plin, bine echilibrat, corpolent si persistent.
Continut de alcool: 12,5 % - 13,0 % vol.
Temperatura de servire: 17-18 grade Celsius.
Recomandari culinare: Excelent alaturi de preparate din carne la gratar sau la cuptor si impreuna cu branzeturi semi-maturate.
Depozitare: Intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius), cu umiditate scazuta.
Durata de viata peste 5 ani, daca este tinut in crame, in conditii adecvate.
Prima productie deteaza din 1824.
Zona de productie: Dealurile din centrul si estul Siciliei, in provinciile Agrigento si Caltanissetta, pe soluri si in microclimate cu traditie si renume in ceea ce priveste calitatea strugurilor rosii cultivati.
Soi struguri: Nero d'Avola si Nerello Mascalese.
Tip: Rosu
Clasificare: IGP Sicilia
Sol: Mixt, cu urme de calcar.
Altitudine: De la 50 la 350m deasupra nivelului marii.
Podgorie: Denistatea vitei de vie pe hectar: 4000 unitati.
Climat Insular, mediteranean, cu tendinte toride, uscate.
Recolta Strugurii: se recoleaza in momentul maturarii complete, din a 2 a saptamana a lui septembrie pana in prima saptamana a lui octombrie.
Vinificatie: Fermentare traditionala, cu o macerare (inclusiv a cojilor de struguri) de 6-8 zile. Decantare, presare, fermentatie malolactica.
Invechire: Cel putin 10 luni in butoaie mari de stejar, iar apoi in cuve glasslined; 2 luni in sticla, la temperaturi controlate.
Caracteristici
Culoare Rosu visiniu cu reflexe de granat.
Buchet: Intens, comple, fructat ( cirese Morello)si placut.
Aroma: Vin sec, plin, bine echilibrat, corpolent si persistent.
Continut de alcool: 12,5 % - 13,0 % vol.
Temperatura de servire: 17-18 grade Celsius.
Recomandari culinare: Excelent alaturi de preparate din carne la gratar sau la cuptor si impreuna cu branzeturi semi-maturate.
Depozitare: Intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius), cu umiditate scazuta.
Durata de viata peste 5 ani, daca este tinut in crame, in conditii adecvate.
Prima productie deteaza din 1824.
Producator | SICILIA DUCA DI SALAPARUTA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |