Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Vin din struguri recoltati din a doua pana in a patra saptamana a lunii septembrie. Macerare scurta de aproximativ 12 ore, la rece (strugurii se lasa cu coaja) si presare usoara. Fermentatia are loc la temperaturi de 17-18 grade Celsius. Invechirea se realizeaza la temperaturi controlate pana in februarie, pentru a favoriza clarificarea naturala; doua luni de invechire in sticla, la temperatura controlata.
Soi struguri: strugurii rosii sicilieni.
Note degustare
Un vin roz aprins, cu reflexe asemanatoare culorii cireselor. Buchetul este bogat, parfumat, fructat. Arome armonios echilibrate, un corp bine constituit, vivace si cu o persistenta medie a gustului.
Recomandari culinare: se potriveste cu o varietate larga de preparate precum: aperitive complexe, feluri principale, peste si carne alba.
Temperatura de servire: 12-14 grade Celsius.
Depozitare: intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius), cu umiditate scazuta si ferit de lumina.
Durata de viata: trebuie savurat cat este inca tanar, preferabil in primul sau al doilea an de viata.
Vin din struguri recoltati din a doua pana in a patra saptamana a lunii septembrie. Macerare scurta de aproximativ 12 ore, la rece (strugurii se lasa cu coaja) si presare usoara. Fermentatia are loc la temperaturi de 17-18 grade Celsius. Invechirea se realizeaza la temperaturi controlate pana in februarie, pentru a favoriza clarificarea naturala; doua luni de invechire in sticla, la temperatura controlata.
Soi struguri: strugurii rosii sicilieni.
Note degustare
Un vin roz aprins, cu reflexe asemanatoare culorii cireselor. Buchetul este bogat, parfumat, fructat. Arome armonios echilibrate, un corp bine constituit, vivace si cu o persistenta medie a gustului.
Recomandari culinare: se potriveste cu o varietate larga de preparate precum: aperitive complexe, feluri principale, peste si carne alba.
Temperatura de servire: 12-14 grade Celsius.
Depozitare: intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius), cu umiditate scazuta si ferit de lumina.
Durata de viata: trebuie savurat cat este inca tanar, preferabil in primul sau al doilea an de viata.
| Producator | SICILIA DUCA DI SALAPARUTA |
|---|---|
| Culoare | ROSE |
| Gust | SEC |
| Litraj | 0.75L |
| Tara Origine | ITALIA |
| Volum alcool | 12.5% |
| Podgorie | TRAPANI |
| Regiune viticola | SICILIA |