Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Corvo Bianco Duca di Salaparuta
Zona de productie: Dealurile din centrul si vestul Siciliei.
Soi struguri: Insolia si Grecanico.
Clasificare: IGP Sicilia.
Sol: Compozitie mixta.
Altitudine: de la 150 pana la 400m deasupra nivelului marii.
Podgorie: Denistatea vitei de vie pe hectar: 4500 unitati
Climat: insular, cu ierni blande si veri toride, uscate.
Recolta In momentul maturarii complete ( din a 2a pana in a 4a saptamana din septembrie)
Vinificatie: presare usoara. Fermentatie lao temperatura scazuta, de aproximativ 17° C.
Invechire: Are loc la o temperatura controlata, pana in primavara, in vederea clarificarii naturale a vinului. Minim 2 luni, invechire in sticla, la temperatura controlata.
Caracteristici
Culoare: Culoarea paiului, cu reflexe verzui.
Buchet: Intens, fructat, mediteranean.
Aroma: Proaspat, vivace, cu o aciditate buna, rotund, sec si cu un corp bine constituit.
Continut de alcool: 11,5 % - 12,0 % vol.
Temperatura de servire: 8-10 grade Celsius.
Recomandari culinare: recomandat cu supe, legume, excelent cu aperitive sau preparate din peste.
Depozitare: Intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius) si intunecat, cu umiditate scazuta.
Durata de viata: Trebuie baut cand este tanar, de preferat in primul an, maxim in al 2-lea an.
Prima productie dateaza din 1824.
Zona de productie: Dealurile din centrul si vestul Siciliei.
Soi struguri: Insolia si Grecanico.
Clasificare: IGP Sicilia.
Sol: Compozitie mixta.
Altitudine: de la 150 pana la 400m deasupra nivelului marii.
Podgorie: Denistatea vitei de vie pe hectar: 4500 unitati
Climat: insular, cu ierni blande si veri toride, uscate.
Recolta In momentul maturarii complete ( din a 2a pana in a 4a saptamana din septembrie)
Vinificatie: presare usoara. Fermentatie lao temperatura scazuta, de aproximativ 17° C.
Invechire: Are loc la o temperatura controlata, pana in primavara, in vederea clarificarii naturale a vinului. Minim 2 luni, invechire in sticla, la temperatura controlata.
Caracteristici
Culoare: Culoarea paiului, cu reflexe verzui.
Buchet: Intens, fructat, mediteranean.
Aroma: Proaspat, vivace, cu o aciditate buna, rotund, sec si cu un corp bine constituit.
Continut de alcool: 11,5 % - 12,0 % vol.
Temperatura de servire: 8-10 grade Celsius.
Recomandari culinare: recomandat cu supe, legume, excelent cu aperitive sau preparate din peste.
Depozitare: Intr-un loc racoros (13-15 grade Celsius) si intunecat, cu umiditate scazuta.
Durata de viata: Trebuie baut cand este tanar, de preferat in primul an, maxim in al 2-lea an.
Prima productie dateaza din 1824.
Producator | SICILIA DUCA DI SALAPARUTA |
---|---|
Culoare | ALB |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |