Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinurile Corcova Roy & Damboviceanu sunt elaborate de asa maniera incat sa redea cat mai fidel expresia terroir-ului. Parcelele de vie, atent ingrijite si supravegheate, produc struguri a caror identitate este pastrata in vinurile produse si invechite in crama. Ulterior, prin grija oenologului, ele sunt cupajate pentru a-si imbogati si releva reciproc calitatile.
Note degustare
De o culoare de un rosu opac cu delicate tente de grena, cu arome intense de fructe negre de padure, fructe uscate, cacao, piele si tutun si de un gust complex, elegant si suculent, de-a dreptul “carnos”, imbogatit de o lemnozitate placuta, bine integrata. Tanini sunt moi si prafosi, un vin catifelat si cremos, cu un gust remanent (final, dupa inghitire) lung si delicat fructat si dulceag.
Temperatura de servire: 18-20°C.
Asocieri culinare: la inceputul mesei merge bine cu platouri de mezeluri fine afumate din carne de cerb sau mistret, servite cu branzeturi maturate (Nasal, branza de burduf in coaja de brad, Rochefort, Tête de Moine) si fructe uscate; carne maturata din vitel, Angus sau Wagyu Kobe (pregatita blue sau medium rare), langa tocanita de mistret cu trufe sau ceafa de porc cu sos vanatoresc sau din branza Gorgonzola; ciocolata artizanala.
Note degustare
De o culoare de un rosu opac cu delicate tente de grena, cu arome intense de fructe negre de padure, fructe uscate, cacao, piele si tutun si de un gust complex, elegant si suculent, de-a dreptul “carnos”, imbogatit de o lemnozitate placuta, bine integrata. Tanini sunt moi si prafosi, un vin catifelat si cremos, cu un gust remanent (final, dupa inghitire) lung si delicat fructat si dulceag.
Temperatura de servire: 18-20°C.
Asocieri culinare: la inceputul mesei merge bine cu platouri de mezeluri fine afumate din carne de cerb sau mistret, servite cu branzeturi maturate (Nasal, branza de burduf in coaja de brad, Rochefort, Tête de Moine) si fructe uscate; carne maturata din vitel, Angus sau Wagyu Kobe (pregatita blue sau medium rare), langa tocanita de mistret cu trufe sau ceafa de porc cu sos vanatoresc sau din branza Gorgonzola; ciocolata artizanala.
Producator | CORCOVA |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | CORCOVA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |