Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Viticultura si vinificatie
Un vin asa dulce de acest nivel necesita consacrare si curaj. Strugurii trebuie lasati pe vita de vie pana cand sunt foarte copti. In conditii corecte dezvolta asa-numitul Botrytis (putregai nobil, datorat ciupercei omonime), aceasta permitand strugurilor sa se usuce si sa inceapa sa se deshidrateze, in acest timp dezvoltand aromele specifice. Rezultatul: mai mult de jumatate din greutatea strugurilor se pierde inainte chiar de a fi culesi, dar castigul pentru iubitorii de vinuri este o concentratie care dureaza! Aromele si zaharul din struguri devin extrem de puternice si atunci cand sunt culesi si presati rezultatul este un suc gros si lipicios. Acesta este fermentat si I se permite sa-si pastreze dulceata intensa, care confera acestui vin caracterul sau unic.
Note de degustare
Auriu, limpiditate foarte buna. Debut floral (salcam), urmat de arome de fructe rascoapte (pere, gutui, pepene galben), miere, scortisoara si o adiere de vanilie. Aciditate foarte buna, corp bun, rotund, echilibrat, catifelat si consistent, alcool bine integrat
Asocieri culinare: branzeturi fine, bucatarie asiatica, foie gras, chicken satay, orez cu migdale, sushi, deserturi cu alune, stafide, miere (Baklava, Kataif) sau panacota, cheesecake.
Temperatura servire: 6 - 10°C.
Soi: Sauvignon Blanc.
An: 2013.
Apelatie: DOC CT Recas.
Aciditate: 6,9 g/l.
Un vin asa dulce de acest nivel necesita consacrare si curaj. Strugurii trebuie lasati pe vita de vie pana cand sunt foarte copti. In conditii corecte dezvolta asa-numitul Botrytis (putregai nobil, datorat ciupercei omonime), aceasta permitand strugurilor sa se usuce si sa inceapa sa se deshidrateze, in acest timp dezvoltand aromele specifice. Rezultatul: mai mult de jumatate din greutatea strugurilor se pierde inainte chiar de a fi culesi, dar castigul pentru iubitorii de vinuri este o concentratie care dureaza! Aromele si zaharul din struguri devin extrem de puternice si atunci cand sunt culesi si presati rezultatul este un suc gros si lipicios. Acesta este fermentat si I se permite sa-si pastreze dulceata intensa, care confera acestui vin caracterul sau unic.
Note de degustare
Auriu, limpiditate foarte buna. Debut floral (salcam), urmat de arome de fructe rascoapte (pere, gutui, pepene galben), miere, scortisoara si o adiere de vanilie. Aciditate foarte buna, corp bun, rotund, echilibrat, catifelat si consistent, alcool bine integrat
Asocieri culinare: branzeturi fine, bucatarie asiatica, foie gras, chicken satay, orez cu migdale, sushi, deserturi cu alune, stafide, miere (Baklava, Kataif) sau panacota, cheesecake.
Temperatura servire: 6 - 10°C.
Soi: Sauvignon Blanc.
An: 2013.
Apelatie: DOC CT Recas.
Aciditate: 6,9 g/l.
Producator | CRAMELE RECAS |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DULCE |
Litraj | 0.375L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 13.50% |
Podgorie | RECAS |
Regiune viticola | DEALURILE BANATULUI |