Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Climat
In podgoria Dealu Mare, in primele patru luni ale anului 2016 s-au inregistrat precipitatii scazute, anuntand astfel un an secetos. Cei doar 620 l/mp confirmati pentru toata perioada
anului de statiile meteorologice din zona il claseaza printre cei mai secetosi din ultimii 5 ani.
Abia incepand cu luna mai si pe toata perioada verii au aparut ploile, uneori abundente, si s-au temperat catre finalul lunii august.
Pe toata perioada recoltei, in lunile septembrie si octombrie am avut parte de seceta, dar si de temperaturi moderate, intre 5-25 °C, ceea ce a favorizat coacerea uniforma a strugurilor, precum si o campanie de cules fara intreruperi.
Vinificare
Culesi la jumatatea lunii septembrie, strugurii au fost sortati cu atentie. Vinificarea a inceput in vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) si a extrage cu delicatete culoarea si aromele specifice soiului prin macerare. Partea malolactica a fermentatiei a avut loc in butoaie de lemn, in care vinul a ramas timp de 8-10 luni pentru desavarsirea maturarii.
Date istorice
Plantatia de Syrah se intinde pe o suprafata de 5.2 ha aflata intre 251 - 276 metri altitudine, pe o panta cu o inclinatie usoara de 10% cu expunere sud-estica si o densitate de 5500 plante/ha.
Note degustative
Un vin cu o culoare rosu-purpuriu si arome puternice de prune confiate, cirese negre, complementate cu note distincte de condimente, precum piper negru si rosu, dar si ciocolata amaruie. Sec, cu o structura ampla si complexitate a gustului, vinul poate fi savurat individual sau prin asocieri culinare cu branzeturi fine, coaste la cuptor sau vanat.
Se recomanda servirea la 16-18°C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
In podgoria Dealu Mare, in primele patru luni ale anului 2016 s-au inregistrat precipitatii scazute, anuntand astfel un an secetos. Cei doar 620 l/mp confirmati pentru toata perioada
anului de statiile meteorologice din zona il claseaza printre cei mai secetosi din ultimii 5 ani.
Abia incepand cu luna mai si pe toata perioada verii au aparut ploile, uneori abundente, si s-au temperat catre finalul lunii august.
Pe toata perioada recoltei, in lunile septembrie si octombrie am avut parte de seceta, dar si de temperaturi moderate, intre 5-25 °C, ceea ce a favorizat coacerea uniforma a strugurilor, precum si o campanie de cules fara intreruperi.
Vinificare
Culesi la jumatatea lunii septembrie, strugurii au fost sortati cu atentie. Vinificarea a inceput in vase de inox, pentru a putea monitoriza temperatura de fermentare (28-30°C) si a extrage cu delicatete culoarea si aromele specifice soiului prin macerare. Partea malolactica a fermentatiei a avut loc in butoaie de lemn, in care vinul a ramas timp de 8-10 luni pentru desavarsirea maturarii.
Date istorice
Plantatia de Syrah se intinde pe o suprafata de 5.2 ha aflata intre 251 - 276 metri altitudine, pe o panta cu o inclinatie usoara de 10% cu expunere sud-estica si o densitate de 5500 plante/ha.
Note degustative
Un vin cu o culoare rosu-purpuriu si arome puternice de prune confiate, cirese negre, complementate cu note distincte de condimente, precum piper negru si rosu, dar si ciocolata amaruie. Sec, cu o structura ampla si complexitate a gustului, vinul poate fi savurat individual sau prin asocieri culinare cu branzeturi fine, coaste la cuptor sau vanat.
Se recomanda servirea la 16-18°C.
Descriere semnata de Fiorenzo Rista
Producator | VITIS METAMORFOSIS |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Soi | SYRAH |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 14,00% |
Podgorie | DEALU MARE |
Regiune viticola | DEALURILE OLTENIEI SI MUNTENIEI |