Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinul este obtinut din selectia celor mai buni struguri Sangiovese si Ciliegiolo din Toscana. Vinificarea se face la temperatura controlata, cu o macerare lunga. Se foloseste tehnica GOVERNO ALL'USO Toscano (vinificare traditionala toscana), care consta in introducerea unei selectii de struguri Sangiovese deshidratati in timpul celei de-a doua fermentatii. Cu un ambalaj devenit intre timp iconic, Chianti Orange este portdrapelul vinurilor Piccini si cel mai bine vandut chianti din lume.
Note degustare
Rosu rubiniu, nas fructat, cu gust de cirese proaspete, moale, neted si bine echilibrat, cu taninuri delicate.
Asocieri culinare: un vin extrem de versatil, Chianti Piccini Orange poate fi combinat cu o varietate de alimente, de la aperitive, supe la fripturi sau pizza.
Temperatura de servire: 18 grade Celsius.
Cupaj rosu: Sangiovese 95 %, Ciliegiolo 5 %.
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: DOCG (Italia)
Note degustare
Rosu rubiniu, nas fructat, cu gust de cirese proaspete, moale, neted si bine echilibrat, cu taninuri delicate.
Asocieri culinare: un vin extrem de versatil, Chianti Piccini Orange poate fi combinat cu o varietate de alimente, de la aperitive, supe la fripturi sau pizza.
Temperatura de servire: 18 grade Celsius.
Cupaj rosu: Sangiovese 95 %, Ciliegiolo 5 %.
Anul de recolta: 2012
Treapta de calitate: DOCG (Italia)
Producator | PICCINI |
---|---|
Culoare | ROSU |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ITALIA |
Volum alcool | 12.5% |
Podgorie | MONTELPUCIANO |
Regiune viticola | TOSCANA |