Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinificatie
Presare lenta si progresiva cu aport de azot, pentru a evita oxidarea aromelor. Fermentare cu levuri selectionate, in rezervoare de inox, la temperatura controlata. Pastrare pe drojdie timp de 4 luni, cu agitarea periodica a vinului.
Note degustare
De un galben pal, culoarea paiului, luminos si stralucitor, Freamat alb este un cupaj de Feteasca Alba (60%) si Feteasca Regala (40%). Te intampina cu un nas fructat, cu arome de piersica, salcam si citrice foarte coapte. Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrata, care lasa impresia de proaspat si verde. Gustul fructat evoca arome de nectarine. Mai tarziu apar note de flori de salcam si miere.
Presare lenta si progresiva cu aport de azot, pentru a evita oxidarea aromelor. Fermentare cu levuri selectionate, in rezervoare de inox, la temperatura controlata. Pastrare pe drojdie timp de 4 luni, cu agitarea periodica a vinului.
Note degustare
De un galben pal, culoarea paiului, luminos si stralucitor, Freamat alb este un cupaj de Feteasca Alba (60%) si Feteasca Regala (40%). Te intampina cu un nas fructat, cu arome de piersica, salcam si citrice foarte coapte. Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrata, care lasa impresia de proaspat si verde. Gustul fructat evoca arome de nectarine. Mai tarziu apar note de flori de salcam si miere.
Producator | CATLEYA |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Soi | CUPAJ |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12.50% |
Podgorie | CORCOVA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |