Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 4-5 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin in care aromele sunt intens florale cu note de salcam, flori albe, trandafiri uscati, ba chiar si cu note discrete de menta salbatica si busuioc cu postgust lung si complex.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea sunt urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 4-5 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin in care aromele sunt intens florale cu note de salcam, flori albe, trandafiri uscati, ba chiar si cu note discrete de menta salbatica si busuioc cu postgust lung si complex.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DEMIDULCE |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |