Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
CASTEL STARMINA Sauvignon Blanc - sec
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti - Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrisuri, nisipuri, iar in zonele mai inalte brun-roscat.
SOI: Sauvignon Blanc 100%
ALCOOL: 13,00% vol.
VINIFICARE: recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17 oC), controlata automatizat.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede stralucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc, usor mineral, cu o fructuozitate de arome de mar verde. Gustativ: sec, aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin si post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 10 oC. Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 12 oC. Se poate servi la fructe de mare, somon, ton rosu, crustacee mari, mezeluri proaspete, salate cu fructe de mare.
POTENTIAL DE INVECHIRE: se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (1-2 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
DENUMIRE DE ORIGINE: DOC-CMD Mehedinti - Starmina
CRAMA: vinul este produs si imbuteliat la Crama Starmina - Vinarte.
CLIMA: temperat-continentala cu influente mediteraneene.
SOL: argiloiluvian cu sedimente din pietrisuri, nisipuri, iar in zonele mai inalte brun-roscat.
SOI: Sauvignon Blanc 100%
ALCOOL: 13,00% vol.
VINIFICARE: recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17 oC), controlata automatizat.
NOTE DE DEGUSTARE:
Vizual: limpede stralucitor cu o culoare galben pai cu reflexii verzui. Olfactiv: intens si persistent cu note florale salbatice de iasomie si soc, usor mineral, cu o fructuozitate de arome de mar verde. Gustativ: sec, aciditate bine conturata, atac puternic, placut, urmat de un final fin si post-gust prelung.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 10 oC. Se poate servi la preparate din carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
RECOMANDARI DE SERVIRE: temperatura optima de consum este de 12 oC. Se poate servi la fructe de mare, somon, ton rosu, crustacee mari, mezeluri proaspete, salate cu fructe de mare.
POTENTIAL DE INVECHIRE: se poate consuma tanar sau cu o usoara invechire (1-2 ani), aceasta conferindu-i un buchet complex.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | SEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |