Mai Multe Vizualizări
Descriere
Particularități
Informaţii adiţionale
Vinficatie
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin de un galben stralucitor, cu inflexiuni aurii spre verzui. Aromele sunt moderne, intense, usor atipice, cu nuante clasice de flori salbatice de iasomie si soc, bine echilibrate, cu o fructuozitate de arome de ceai verde si fructe albe. Gustul este plin, rotund, cu senzatii de citrice, pulpa de fruct tropical si mar verde. Postgust lung si echilibrat dominat de note citrice si florale.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: preparate din carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
Recoltarea se face manual, zdrobirea si desciorchinarea fiind urmate de racirea mustuielii si mentinerea acesteia nepresata timp de 2-4 ore, pentru o mai buna extragere a aromelor primare din pielita, continuata cu deburbarea mustului si insamantarea cu levuri selectionate in conditii de temperatura scazuta (circa 17°C), controlata automatizat.
Note degustare
Un vin de un galben stralucitor, cu inflexiuni aurii spre verzui. Aromele sunt moderne, intense, usor atipice, cu nuante clasice de flori salbatice de iasomie si soc, bine echilibrate, cu o fructuozitate de arome de ceai verde si fructe albe. Gustul este plin, rotund, cu senzatii de citrice, pulpa de fruct tropical si mar verde. Postgust lung si echilibrat dominat de note citrice si florale.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocieri culinare: preparate din carne alba, fructe de mare sau branzeturi lejere.
Potential de invechire: e recomandat a se consuma tanar.
Producator | VINARTE |
---|---|
Culoare | ALB |
Gust | DEMISEC |
Litraj | 0.75L |
Tara Origine | ROMANIA |
Volum alcool | 12,50% |
Podgorie | STARMINA |
Regiune viticola | MEHEDINTI |